Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Egyszerü befött-meggy barack...

Egyszerü befött-meggy barack elrakási módot keresek, akár egy üvegnyi mennyiségre kiszámolva annak nagyon örülnék. Még mielött a sok mesterszakács lenézöen beszólna elöször állok neki. Aki segít annak pedig köszike. Tudtok ilyen receptet küldeni?

Figyelt kérdés
2014. jún. 24. 15:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Én saját levében raktam el pár éve meggyet.

A megmosott, leszárazott meggyeket beletöltöttem az üvegekbe (mennyiségeket nem tudok, mert különböző nagyságú üvegeim voltak), az üveg alját kicsit megütögettem a tenyeremmel, hogy összébb rendeződjenek a szemek, ne legyen köztük sok üres hely, lezártam a kupakkal.

Egy nagy fazék aljába tettem összehajtogatott konyharuhát, ráállítottam az üvegeket. Annyi hideg vizet öntöttem az üvegek közé, hogy a fedelétől lefelé számítva kb. 2-3 ujjnyira álljon a víz. Forrástól számítva még 20 percig így főzögettem, a vízben hagytam kihűlni. (közben volt pattogó hang,attól nem kell megijedni, csak a vákuum szívja magára a tetőt, az pattog )

2014. jún. 24. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
A gyümölcsöt kimagozod üvegbe rakod ráraksz 5ek.cukorot rá langyos vizet és egy kis szalicil. Egy fazék aljára 3-4db konyharuhát raksz belerakod az üveget és az üveg válláig rakod a vizet. Addig forroalod amíg kis buborékok nem jönnek fel az aljárol. Ha feljött hagyod a vízben kihülni és amikor kihült dunsztba rakod kb.2 nap múlva kihül és mehet a polcra.
2015. aug. 13. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!