Baracklekvár befőzéskor a barack héját le kell szedni, vagy belefőhet és majd át kell passzírozni?
bele kell főzni a zselésítő anyagok miatt
a passzírozásnál egyszerűbb, ha még főzés előtt ledarálod a barackot
Ízlés dolga!
Aki szereti belefőzi, aki nem, nem.
Én nem szeretem benne, meg a mi barackunk héja idén eléggé hibás volt, így leszedtem. De ha hibátlan finom héjasnál elgondolkodtam volna idén, mert mégicsak plusz macera hámozni.
Egyébként kissé kesernyés a héja, és azért nem szeretem, ha benne van.
Inkább leszedem, mégha így hígabb is lesz. Mert ugye héjjal sűrűbb lenne...
Egyébként ha belefőzöd, legegyszerűbb, ha húsdarálón átdarálod és aztán teszed fel főni. Átpasszírozni meg teljesen felesleges.
De ha nem akarod beletenni, akkor is jobb lehámozni vagy forró vízbe dobva lehúzni a héjat, mint utólag passzírozgatni...
Ha leszeded, akkor igazán finomat kapsz.
Úgy szoktuk, hogy forró vízben, szűrőben megmártjuk, rövid ideig, majd tálcára borítjuk. Ha elkezd hűlni, könnyen lejön a héja és a magja. Már mehet is főni.
Nagyon finom lesz.
Nem marad ujjam, de megéri. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!