Hogy süssem a bundás kenyeret?
Persze forró olajon csináld, de óvatosan, ne égesd oda az olajat... vagy ha megtörténik jól szellőztess ki.
Bundás kenyérnél nálam a legjobb tipp: olajon és ne olajban!
Jó étvágyat!
(1.)
Én, a családom elmondása szerint isteni bundás kenyeret sütök. Én is útálom, ha csöpög az olajtól, meg sem eszem, de az enyém az nem csöpög. Ennek ellenére sok olajban sütöm, akár 2 cm-ben is, de gyorsan.
Az is nagyon fontos, hogy milyen kenyérből készíted. Ha pékségben veszel hozzá kenyeret, ami bár nagyon finom, puha, de nem lesz jó.
A bundás kenyérhez vagy majdnem száraz kenyér kell, amit szépen lehet szeletelni, nem morzsálódós, vagy eleve szeletelt, illetve (Istenkáromlás de) Tescós kenyér kell. Ha nagyon jó minőségű kenyeret használsz hozzá, akkor zsírtól csicsogó lesz, akármilyen kevés olajon is sütöd.
Az olajat meg jól forrósítsd fel, mielőtt az elsőt beleteszed. A tojásban viszont ne áztasd a kenyeret, gyorsan mártsd bele minden oldalát, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!