Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem verődik fel a...

Miért nem verődik fel a tojásfehérje?

Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 12:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert régi a tojás vagy van benne egy kicsi sárgája is.
2010. jan. 2. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

pici citromlé elméletileg segít.

Amit az első válaszoló ír azzal egyet értek :)

2010. jan. 2. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha meleg a tojás, lassan verődik fel. Ha belejut tojássárgája, vagy régi, akkor még nehezebben. Felverés előtt vagy sót vagy pici citromlét vagy pici ecetet jó beletenni mindig.
2010. jan. 2. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim válasza:
84%
Valószínüleg a sárgája miatt, illetve egy pici só vagy cukor segíthet
2010. jan. 9. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
75%

meleg? régi?


(jól fel lehet verni, ha friss, hideg, nincs benne sárgája, TISZTA A GÉP/HABVERŐ, és raksz bele egy pici citromlevet.)

2010. jan. 12. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
100%

És tényleg működnek a tippek.

Anyu most akarta kidobni, már a cukrot is belekeverte, és amúgy régi,tojás és még meleg tojásról van szó, szóval minden ami nem teszi alkalmassá a habra, a gép semmit nem vert fel, csak ott lötyögött az egész.

Rákerestem neten, megtaláltam ezt a kiírást, fogtam és beletettem egy csipet sót, egy kis evőkanál citromlét (még csak nem is igazi citromból csak ilyen műlét), plusz egy még egy pici evőkanál ecetet is tettem bele.

Kevertem néhány percig és olyan jó hab lett belőle, amit anyu mondta, hogy utoljára főiskolán csinált ilyen jó habot. :D Szóval a legszarabb anyagból is sikerült tökéletes és finom! habot csinálni!!

KÖSZÖNÖM!!!

2016. júl. 23. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem hűtött tojás, nem régi de belement a sárgájából pici. A mű citromlé nem segített sajnos.
2023. aug. 21. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Megmentettétek a sütimet. Két csipet só és tökéletes lett a hab, pedig már kezdtem pánikolni mi lesz így a nyolc tojásfehérjével. :D

Köszönöm a tippeket!

máj. 20. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!