Mik a tojásfehérje fagyasztásának "szabályai"?
Az első nem jól tudja. Nyugodtan lefagyaszthatod. Sőt én már fagyasztottam úgy is,hogy a lefagyasztott fehérjéhez tettem újabb adagot,és tovább fagyasztottam.(Pl.2 tojáshoz,még kettőt)
De egész tojást is lehet lefagyasztani,feltörve.
Semmi bajod nem lesz tőle.
Fizikailag valóban nem lehetetlen, de felolvasztva pöpec táptalaj, gyorsan, tisztán kell vele bánni.
(sebaj, nem én fogok nyáron ételmérgezést kapni :) )
Nyugodtan lefagyaszthatod, de arra tényleg vigyázni kell, hogy ha kiolvasztod, akkor gyakorlatilag azonnal fel kell használni, mert pár óra alatt meg tud romlani. A másik tanácsom, hogy akár üvegben akár fagysztózacskban fegyasztod le, mindig ird rá, hogy hány tojásfehérje van benne, mert különben nehéz kideriteni késöbb.
De le lehet a tojás sárgáját is fagyasztani, ugyanúgy, mint a fehérjét, és ezt is mindenhez fel lehet használni kolvadás után, mintha friss lenne.
Söt egész tojást is lehet fagyasztani, de csak olyna ételekhez jó, amibe egész tojás kell, kiolvasztás után nem lehet szétválasztani.
A lefagyasztott tojás, akár egyben, akár külön-külön több hónapig eláll a fagyasztóban.
(Negyven éve rendszeresen csinálom igy, van tapasztalatom vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!