Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan hűtsem le a tésztát?

Hogyan hűtsem le a tésztát?

Figyelt kérdés

Egy nagy üvegtálban van, sok frissen készült forró krumplistészta. Szeretném lehűteni, hogy minél hamarabb hűtőbe tehessem, nehogy megromoljon.

De hogyan csináljam? Télen a kamrába rakom a hideg kőre, de most mindenhol meleg van. Tippek?

2014. jún. 7. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Állítsd tállal együtt hideg vízbe. Csak vigyázz, bele nem boruljon :)
2014. jún. 7. 14:43
 2/5 tetro ***** válasza:
mégis mitől romlana meg amíg lehűl?
2014. jún. 7. 14:58
 3/5 bumbi02 ***** válasza:
Annyi idő alatt, amíg kihűl egy nyári napon a konyhádban a tészta, nem fog megromlani. Még egy halétel se romlana meg ennyi idő alatt (mármint hőkezelt hal). Persze minél gyorsabban hűtöd le, annál kevesebb időt adsz a baktériumoknak szaporodni (ezért vannak nagy konyhákon sokkoló hűtők, amikkel 20 perc alatt 80 fokról 5 fokra lehet hűteni az ételeket), de az hogy 2-3 órát kint áll a konyhában, nem fog megromláshoz vezetni.
2014. jún. 8. 00:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Bevált a vízben hűtős tipp :)
2014. jún. 8. 05:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Én , ha nagyon gyorsan le akarok hűteni valamit, de mondjuk egy nyeles serpenyőben van és nem fér a mosogatóba, akkor előveszek a fagyasztóból 2 jékakkut, konyharuhába csomagolom és arra teszem a serpenyőt. Ma is így tettem, mert sietnem kellett és, hogy a gombán lepirított töltelék ne legyen forró, gyorsan tudjak vele dolgozni, így hűtöttem kézmelegre percek alatt.
2014. jún. 8. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!