Ha lekváros tésztát szeretnék készíteni, a megfőtt tésztát meg kell cukrozni?
Figyelt kérdés
Vagy főzés közben? Vagy egyáltalán meg kell? Mert nekem elég vízízű lett mikor elkészült és lekvárral összekevertem, pedig nem főztem szét pint jó lett. Olajat és sót is raktam hozzá miután felforrt.2013. szept. 18. 14:00
1/7 anonim válasza:
Nem kell cukor, viszont ezek szerint kevés volt a só. Olyankor szokott vízízű lenni.
2/7 anonim válasza:
Főzés közben biztosan nem kell. A sima főtt tésztára tedd a lekvárt, és esetleg porcukrot, de ez ízlés dolga ki hogy szereti.
3/7 anonim válasza:
Cukor nem kell hiszen édes a lekvár, de tehetsz bele pirított zsemlemorzsát és voálá kész a grízes tészta. A főtt tésztára tedd simán rá a lekvárt.
4/7 anonim válasza:
Kedves 3-as! Ne ajánlgass butaságot! A grízes tésztára grízt, tehát BÚZADARÁT kell tenni, nem zsemlemorzsát! És nem pirítva, hanem párolva (főzve)!!!
Főzés közben semmiképpen ne cukrozd. Ha jó édesen szereted, akkor porcukrot tehetsz rá!
5/7 anonim válasza:
Amikor megfőzted a tésztát leszűrted,és hideg vízzel átmostad ? Lecsepegtetted ? Így nem lehet vízízű :)
6/7 A kérdező kommentje:
Igen utolsó, lecsepegtettem de akkor biztosan a sóval volt a gond. :)
Köszönöm a segítséget mindenkitől!
2013. szept. 18. 18:15
7/7 anonim válasza:
A tesztat mindig soval es olajjal fozd meg,a feltettol fuggetlenul. A cukortol csak ragadna. Legkozelebb dioba forgasd a tesztat aztan tedd a lekvart. Sokkal finibb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!