Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudnék igazán finom...

Hogyan tudnék igazán finom sajtszószt készíteni?

Figyelt kérdés

A legutóbbi próbálkozásom kudarcba fulladt, egyáltalán nem lett finom és ami vicces hogy akárhogy sóztam (tényleg sóval!) egyre édesebbnek éreztem.

A színe se volt valami nagyszerű, mindene lett tőle az embernek csak étvágya nem. :S


Tudnátok adni valami tuti receptet?


2013. aug. 27. 11:46
 1/2 anonim válasza:
Ott van az internet, nézz utána.
2013. aug. 27. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Én ezzel az alappal dolgozom mindig:

Zsiradék(vaj, zsír, esetleg étolaj)

Felhevítem, majd rádobom a lisztet.

Megpirítom picit, majd (forró) folyadékkal simára keverem, és kiforralom.


Ha mártást csinálok, akkor a zsiradékba már a liszt előtt teszem azt az ízesítőt, amivel szeretnék mártást készíteni és megpiritom.

Kapor,fokhagyma,hagyma........ stb

Ha az íz úgy kívánja ekkor sózom (vagy ételízesítőt használok), de egy csipet cukor is kerülhet bele.

Értelem szerűen arra gondolok itt, hogy a pl. gyümölcs mártást nem fogom sózni.



Ha krémlevest készítek belőle, akkor 30% tej, (tejszín,de ez a drágább) 70% víz és ételízesítő keveréke.

Meglepően egyszerű és olcsó krémleves készíthető, remek ízzel.

2013. aug. 31. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!