Milyen elöételt, föételt stb. -t készísek egy 9 személyes családi ebédre, ami nem kerül annyira sokba, de mégis leesik a vendégek álla?
Kb mennyi az összeg amit erre használható fel?
Nekem most ez jutott eszembe:
Tárkonyos vadragú leves cipóban
Szarvas pörkölt nokedlivel vagy almás burgonya krokettel
Fekete erdő torta
Rejtett epres gyümölcs torta
nem kell ,hogy extra legyen inkább az ízektől essen le az álluk.
Ha grillezés megoldható akkor többféle húst készítenék különböző grill pácokkal + zöldségeket .Ezekhez salátákat ,és steak burgonya.
aztán valami finom sütit: epres tiramisu,gyümölcs torta
Valami olyan kell amit előző nap előkészíthetsz ,hogy ne kelljen egész nap a konyhában állnod.Nem kell ,hogy attól esen le az álluk ,hogy drága inkább az ízektől.
Előétel lehet leves is: Pl csókakői kolbászleves ez akkor finom igazán ha állt egy napot hütőben.
többféle húst mert biztos lesz olyan aki vagy ezt vagy azt nem eszi.
Pl: egyben sült töltött pácolt tarja ,BBQ oldalas ,Keleti csirkeszány .Steak burgonya ,Francia saláta, Friss zöldsaláta ,majonézes burgonya saláta .
sütni sütinek : sajtos pogi (van olyan receptem amit 1 éjszákara hütőbe kell tenni másnap csak sütni)
Epres csokis charlotte torta
Ha gulyást csinálsz akkor szerintem nem kell 3 fogás: A gulyás nagyon laktató étel.
Lángost vagy arany galuskát tudnék utána elképzelni.(jó magyar borokkal hozzá)
Ha mégis 3 fogást szeretnél akkor vacsorára készits egy jó magyar töltött káposztát.
Ha szeretik a halat egy finom harcsapaprikás, juhtúrós-kapros galuskával.
Desszertnek almáspite, vagy rétes.
A gulyás is jó ötlet, utána nem kell másik főétel, csak valami harapnivaló kenyér helyett (is) pogácsa, lángos,tócsni.
Desszertnek hideg madártej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!