8000 FT 3 hétre. Mihez kezdjek?
Ennyi marad ételre, egy személy. Mit tudnék belőle főzni?
Szerencsére húsom van még valamennyi a fagyóban, és sok répám,rizsem és olajom van. De azon kívül nem sok minden.
Köszönöm szépen az eddigi ötleteket! Mindenkinek ment a zöld kéz. :)
Mondjuk most eszembe jutott az is, hogy ha nem minden nap eszem főtt ételt, akkor mondjuk vehetek a T**scoban a 139 FT-os májkrémet és pár kiflit és azzal is kihúzom egy napig. Max 300 FT-ból kijönne egy napi ételem.
úristen...elszomorito ,ami lett ezzel az orszaggal....
ne haragudjatok ,de ezek után teljesen megértem a ciganyokat,vagy akik nem dolgoznak...
Tojásleves, kenyérleves, krumpligombóc leves, lángos, házipizza, kakaóstészta, grízestészta, palancsinta, gombás-rizottó, zöldséges rizottó, bármilyen krémleves (pl. brokkolit ma vettem 200 ft/ db-áron, két napra lesz krémleves belőle). De, hagymakrémleves, szintén filléres dolog. Mehet bele csipetke, levestészta, vagy piritott kenyérkocka. Répához vegyél még zöldséget, és akkor finomfőzelék, répapörkölt, zöldségleves, vadasmártás- (akko a répához kell még teföl-mustár-babérlevél). Máj ami még nagyon olcsó, vagy a csirkefarhát, de én az utóbbit nagyon ritkán eszem. Viszont húslevesnek, borsólevsbe finom. Tócsi, krumplispogácsa, krupmlifőzi, sintén olcsó, tehát én egy nagyobb adag krumplit biztosan vennék. Ha más nincs, akkor sült krumplinak megeszed. Egyébként a répát ha megpárolod, kirántva is finom, rántott hagymakarikával. Én is két napra főznék, és összeírnám a menüt előre.
Ha elég a fél adag kaja, akkor valakivel felezhetsz egy kifőzdés menüt. Nálunk pl. 650 a menü, vagyis akkor 3 hétre 4875 ft, hétvégén, ebédre és vacsira pedig használod ami otthon van.
Te, nem kapsz kollégiumot? Lakhatási támogatást az iskolából? Szociális juttatást az iskolától, kari önkormányzattól?
Menj be az önkormányzathoz is, ott is érdeklődj, adnak-e lakhatási támogatást és szoc. segélyt! A felvi.hu-n és a polgármesternél az ösztöndíjlehetőségekről érdeklődj...
Össze lehet szedegetni.
Merre laksz? Ingyen kaját is lehet szerezni.
A harmadik hozzászólóval értek egyet, rizs, olcsóbb zöldség, hüvelyesek - ezzel lehet a legolcsóbban kijönni, s úgy, hogy nem is lesz egészségtelen (bár hogy mi egészségtelen, arról ugye megoszlanak a vélemények). A zöldséges rizs pl. remek étel, s a zöldségek sütésekor fel lehet használni elég sok zsiradékot, ami igen laktatóvá s kalóriadússá teszi. A gomba ár/kalória aránya magas, de rengeteg olcsó és igen jó zöldség van. Egy sült hagymás, káposztás, répás rizsétel költséghatékonyságát nagyon nehéz felülmúlni, azt hiszem, ez a legolcsóbb étel, amit ismerek és rendes étel, nem üres rizs.
Egy kis hús pedig remekül feldobhat sok ételt. A tojást sem hagynám ki semmiképp, roppant hasznos tud lenni napi 1-2 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!