Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 8000 FT 3 hétre. Mihez kezdjek?

8000 FT 3 hétre. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Ennyi marad ételre, egy személy. Mit tudnék belőle főzni?

Szerencsére húsom van még valamennyi a fagyóban, és sok répám,rizsem és olajom van. De azon kívül nem sok minden.

2014. ápr. 14. 22:09
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi ötleteket! Mindenkinek ment a zöld kéz. :)

Mondjuk most eszembe jutott az is, hogy ha nem minden nap eszem főtt ételt, akkor mondjuk vehetek a T**scoban a 139 FT-os májkrémet és pár kiflit és azzal is kihúzom egy napig. Max 300 FT-ból kijönne egy napi ételem.

2014. ápr. 14. 22:52
 12/26 anonim ***** válasza:
47%

vannak ezek a 100-200 forintos tésztalevesek

[link]

próbáld ki

2014. ápr. 14. 22:53
 13/26 anonim ***** válasza:
23%

úristen...elszomorito ,ami lett ezzel az orszaggal....

ne haragudjatok ,de ezek után teljesen megértem a ciganyokat,vagy akik nem dolgoznak...

2014. ápr. 14. 22:59
 14/26 anonim ***** válasza:
59%

Tojásleves, kenyérleves, krumpligombóc leves, lángos, házipizza, kakaóstészta, grízestészta, palancsinta, gombás-rizottó, zöldséges rizottó, bármilyen krémleves (pl. brokkolit ma vettem 200 ft/ db-áron, két napra lesz krémleves belőle). De, hagymakrémleves, szintén filléres dolog. Mehet bele csipetke, levestészta, vagy piritott kenyérkocka. Répához vegyél még zöldséget, és akkor finomfőzelék, répapörkölt, zöldségleves, vadasmártás- (akko a répához kell még teföl-mustár-babérlevél). Máj ami még nagyon olcsó, vagy a csirkefarhát, de én az utóbbit nagyon ritkán eszem. Viszont húslevesnek, borsólevsbe finom. Tócsi, krumplispogácsa, krupmlifőzi, sintén olcsó, tehát én egy nagyobb adag krumplit biztosan vennék. Ha más nincs, akkor sült krumplinak megeszed. Egyébként a répát ha megpárolod, kirántva is finom, rántott hagymakarikával. Én is két napra főznék, és összeírnám a menüt előre.

Ha elég a fél adag kaja, akkor valakivel felezhetsz egy kifőzdés menüt. Nálunk pl. 650 a menü, vagyis akkor 3 hétre 4875 ft, hétvégén, ebédre és vacsira pedig használod ami otthon van.

2014. ápr. 14. 23:13
 15/26 A kérdező kommentje:
Kenyérleves? :O Az milyen?
2014. ápr. 14. 23:54
 16/26 anonim ***** válasza:
55%

Te, nem kapsz kollégiumot? Lakhatási támogatást az iskolából? Szociális juttatást az iskolától, kari önkormányzattól?

Menj be az önkormányzathoz is, ott is érdeklődj, adnak-e lakhatási támogatást és szoc. segélyt! A felvi.hu-n és a polgármesternél az ösztöndíjlehetőségekről érdeklődj...

Össze lehet szedegetni.

Merre laksz? Ingyen kaját is lehet szerezni.

2014. ápr. 14. 23:54
 17/26 Nefernefer válasza:
62%
Krumplistészta, ketchupos tészta, krémsajtos kenyér és tasakos leves. Nekem bevált szűkös időkre... nameg tarhálás, amit lehet. XD
2014. ápr. 15. 00:37
 18/26 A kérdező kommentje:
Albérletben lakom pár diáktársammal, egyedül a bursa hungarica lett nekem megítélve de azt meg nem küldték még egyszer sem pedig pár több hónapja kapni kellett volna.
2014. ápr. 15. 01:27
 19/26 anonim ***** válasza:
59%

A harmadik hozzászólóval értek egyet, rizs, olcsóbb zöldség, hüvelyesek - ezzel lehet a legolcsóbban kijönni, s úgy, hogy nem is lesz egészségtelen (bár hogy mi egészségtelen, arról ugye megoszlanak a vélemények). A zöldséges rizs pl. remek étel, s a zöldségek sütésekor fel lehet használni elég sok zsiradékot, ami igen laktatóvá s kalóriadússá teszi. A gomba ár/kalória aránya magas, de rengeteg olcsó és igen jó zöldség van. Egy sült hagymás, káposztás, répás rizsétel költséghatékonyságát nagyon nehéz felülmúlni, azt hiszem, ez a legolcsóbb étel, amit ismerek és rendes étel, nem üres rizs.

Egy kis hús pedig remekül feldobhat sok ételt. A tojást sem hagynám ki semmiképp, roppant hasznos tud lenni napi 1-2 is.

2014. ápr. 15. 01:55
 20/26 anonim ***** válasza:
25%
Ja ,csak éhes maradsz tőle ....kivéve ha gyomorbeteg vagy
2014. ápr. 15. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!