25 dkg margarin kiváltása olajjal?
Ezt a receptet szeretném elkészíteni, de nekem nincs megfelelő margarinom, és a sütinek tejmentesnek kell lennie.
Mennyi olajjal helyettesítsem? Vagy olajjal nem lesz jó?
Amúgy a vaj készül tejből!
A margarin növényi zsíradék.
Ha a tejmentesség a lényeg, akkor például Liga margarinnal készítheted!
Nekem van zsírral készült sósrúd receptem, nagyon egyszerű és nagyon finom,porhanyós. sokáig eláll.sajttal, de magvakkal is meg lehet szórni.
Ha még aktuális, szívesen leírom, ha kéred.
Olajjal nem lehet kiváltani a gyúrt tésztákban a margarint, vajat, zsírt.
Köszönöm a többi választ is!
Akkor majd megnézem a Ligát feltétlenül.
Kedves utosó, szívesen elkérném az említett receptet.
Szia:) Bocsi, hogy csak most írom a sajtos rúd receptjét, de most értem ide:)
HV: 30 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg reszelt sajt, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet, egy teáskanál só, ami ízlés szerint esetleg több is lehet.
a lisztet elmorzsókáljuk a zsírral, hogy durva daraszerű legyen. hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. kb fél órát hűtőben pihentetjük.
kb 1 centi vastag téglalappá nyújtjuk, és derelyevágóval (késsel) 1-1,5 centi csíkokra vágjuk. ezeket még daraboljuk kb 5-6 centisekre.
sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, de nem tól közel egymáshoz, mert meg fog nőni.
Lekenjük felvert tojással, és megszórjuk reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal, darálatlan mákkal.. stb. ízlésünk szerint.
Előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Nagyon hamar sül, oda kell figyelni.
Nagyon finom omlós, porhanyós sósrudacska, sokáig eláll, tehát lehet vele előre is dolgozni, ha sok dolgunk van.
Érdemes kipróbálni, biztos máskor is meg fogod sütni.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!