Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 25 dkg margarin kiváltása...

25 dkg margarin kiváltása olajjal?

Figyelt kérdés

Ezt a receptet szeretném elkészíteni, de nekem nincs megfelelő margarinom, és a sütinek tejmentesnek kell lennie.

Mennyi olajjal helyettesítsem? Vagy olajjal nem lesz jó?

[link]



2014. márc. 25. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha csak a tejmentesség fontos, akkor inkább zsírral csináld. Az olaj nem jó ehhez.
2014. márc. 25. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek van igaza. Margarin-vaj helyett az olaj nem jó a sütikbe. Zsírral csinálhatod a tésztában, de kevesebb kell belőle, mint a margarinból. Kb. 20 dk elég.
2014. márc. 25. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2014. márc. 26. 06:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Amúgy a vaj készül tejből!

A margarin növényi zsíradék.

Ha a tejmentesség a lényeg, akkor például Liga margarinnal készítheted!

2014. márc. 27. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem van zsírral készült sósrúd receptem, nagyon egyszerű és nagyon finom,porhanyós. sokáig eláll.sajttal, de magvakkal is meg lehet szórni.

Ha még aktuális, szívesen leírom, ha kéred.

Olajjal nem lehet kiváltani a gyúrt tésztákban a margarint, vajat, zsírt.

2014. márc. 27. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többi választ is!

Akkor majd megnézem a Ligát feltétlenül.

Kedves utosó, szívesen elkérném az említett receptet.

2014. márc. 27. 20:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia:) Bocsi, hogy csak most írom a sajtos rúd receptjét, de most értem ide:)

HV: 30 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg reszelt sajt, 6 evőkanál hidegvíz, 1 evőkanál 10 %-os ecet, egy teáskanál só, ami ízlés szerint esetleg több is lehet.

a lisztet elmorzsókáljuk a zsírral, hogy durva daraszerű legyen. hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. kb fél órát hűtőben pihentetjük.

kb 1 centi vastag téglalappá nyújtjuk, és derelyevágóval (késsel) 1-1,5 centi csíkokra vágjuk. ezeket még daraboljuk kb 5-6 centisekre.

sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, de nem tól közel egymáshoz, mert meg fog nőni.

Lekenjük felvert tojással, és megszórjuk reszeltsajttal, köménnyel, szezámmal, darálatlan mákkal.. stb. ízlésünk szerint.

Előmelegített kb 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Nagyon hamar sül, oda kell figyelni.

Nagyon finom omlós, porhanyós sósrudacska, sokáig eláll, tehát lehet vele előre is dolgozni, ha sok dolgunk van.

Érdemes kipróbálni, biztos máskor is meg fogod sütni.

üdv:)

2014. márc. 28. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ez nagyon jól hangzik, ki is fogom próbálni!
2014. márc. 28. 19:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!