Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tökéletes tortabevonó létezik?

Tökéletes tortabevonó létezik?

Figyelt kérdés
hogyan lehet szép sima a csokimáz a süteményemen? én a party vagy katica tortabevonóra esküszöm, de valahogy sose sikerül tökéletesre...tudja valaki pontosan mennyi olajat kell beletenni? Melyiket jobb beletenni a margarint vagy az olajat?nekem sajna mindig darabos, vagy túl folyós lesz a máz, kérlek segítsetek, hogy csináljam, hogy tökéletes legyen a szilveszteri süteményem :-)

2013. dec. 30. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindig gőz felett olvasztom meg az ét csokit,a vajjal együtt. Elöször csak a fele vajat teszem a csoki mellé.

Amikor a vaj és a csoki is elovadt leveszem a gőzröl. Majd a másik darab vajat ,beleteszem,és faknálal addig keverem amig a vaj teljesen felolvad . így biztos,hogy szép fényes lesz.

10dkg ét csokihoz 5dkg vajat szoktam tenni.

Szigoruan vajat használok. Nekem is katicával voltak próblémáim. Szerintem már spórolnak vele mármint kevesebb kakaó tartalma van.

Évek óta amióta lehet kapni BOCI ét csokit veszek. Igaz drágább mint a tortabevonó ,mert 20dkg kb .900ft .

de mindig szép fényes.

2013. dec. 30. 19:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ....ezt a boci csokis verziót már máshol is olvastam, kipróbálom, köszönöm :)
2013. dec. 30. 19:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem teszek bele semmilyen zsiradékot. Boci étcsokit vagy Szerecsent szoktam venni, mikróban olvasztom fel. Először kockákra töröm, kb fél percet mikrózom, utána kicsit várok, esetleg kavargatom, majd megint fél percet mikrózom. Az a lényeg hogy nem szabad addig mikrózni, hogy az egész folyjon, hanem kb a fele/kétharmada már olvadt, és ahogy kevered, a maradék is felolvad. Így szép fényes lesz, és teljesen csokiállagú. Igaz ennélfogva ha vastagabb a bevonat, vlsz törni fog szeleteléskor, de az engem nem zavar.
2013. dec. 30. 19:40
 4/5 Senkimégisvalaki válasza:

Szia! Bár már késői a válasz, azért ajánlok valamit.

ALDI-ban lehet kapni nagy tábla tortabevonó csokit. Fantasztikus! Eddig még soha nem csalódtam benne!!

2014. jan. 14. 16:29
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, sosincs késő :) holtáig tanul az ember :) köszönöm a tippet

Szép Napot

2014. jan. 15. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!