Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Eláll ez a keksz karácsonyig,...

Eláll ez a keksz karácsonyig, ha ma csináltam?

Figyelt kérdés

2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 tojás, 1/4 bögre tej, 2 tk. sütőpor, 1 cs. vaj.

A hozzávalókat összekeverjük, meggyúrjuk, kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle. Közepesen meleg sütőben 10-12 percig sütjük


2009. dec. 16. 21:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem halálra szárad addig!Még dobozban is!Szerintem simán ráérsz szerdán megcsinálni!
2009. dec. 16. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Háát mivel van benne tojás és tej is,igy én nem merném azt mondani,hogy eláll karácsonyig:(megkeményedni tuti megfog ha csak nem takarod le konyharuhával.Hát kis tartosítószert kellett volna bele gyurnod még a tésztába szerintem,de bizzunk benne ,hogy eláll,de takard le konyharuhával.
2009. dec. 16. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd rácson teljesen kihülni, utánna redd jól záródó dobozba, akkor sokáig eláll. És feltétlen vajat használj, ne margarint, mert akkor jobban birja a tárolást.
2009. dec. 16. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha kihült tedd kekszes, vagy karton dobozba (cipősdoboz), tedd hideg helyre és jöhet a következő adag, biztosan eláll.
2009. dec. 16. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne süsd sokáig,és tedd egy jól záródó dobozba,akkor sokáig eláll.Én már az aprósütiket régen megsütöttem,és még mindig puhák.
2009. dec. 16. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
elözö válaszolo vagyok én kedden fogom megcsinálni este sztem te is akkor csináld vagy szerdán:)
2009. dec. 16. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Hát, most elbizonytalanodtam... Remélem, h eláll, de ha nagyon száraz lesz, akkor legfeljebb sütök másikat.
2009. dec. 16. 22:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én minden évben már advent elején kezdek kekszeket sütni, és jóval karácsony utánig finomak maradnak, nem száradnak ki, meg semmi más bajuk se lesz.

(Azért kezdem ilyen korán, mert sok félet szoktam sütni - 15 - 20 fajtát, karácsonykor az egész család visz belöle és igy mindenkinek jut elég.)


Német rokonoktól hallottam, ott ez a szokás, és tényleg jól bevált. Csak minden fajtát külön rakok dobozokba, meg fontos, hogy jól zárjanak.

2009. dec. 16. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Tedd dobozba! Celofánba, jó szorosan, s úgy Fém dobozba, ami jól záródik, mint tanácsolják. Azért adventi sütemény, lehet sütni november óta.


A bolti keksz szerinted hány hétig áll a polcon? Sütéstől? Nem (csak) háromig az biztos! S még otthon nálam hónapokig a kamrában.Csak megpuhul, az lehet. De ha kinn hagyod, persze, akkor 3 nap. De még mindig összeragaszthatsz kettőt-kettőt lekvárral, vagy főzött krémmel, s megpuhul megint.

2009. dec. 16. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Jól lezártam, dobozban vannak, hűvös helyen.
2009. dec. 16. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!