Eláll ez a keksz karácsonyig, ha ma csináltam?
2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 tojás, 1/4 bögre tej, 2 tk. sütőpor, 1 cs. vaj.
A hozzávalókat összekeverjük, meggyúrjuk, kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle. Közepesen meleg sütőben 10-12 percig sütjük
Én minden évben már advent elején kezdek kekszeket sütni, és jóval karácsony utánig finomak maradnak, nem száradnak ki, meg semmi más bajuk se lesz.
(Azért kezdem ilyen korán, mert sok félet szoktam sütni - 15 - 20 fajtát, karácsonykor az egész család visz belöle és igy mindenkinek jut elég.)
Német rokonoktól hallottam, ott ez a szokás, és tényleg jól bevált. Csak minden fajtát külön rakok dobozokba, meg fontos, hogy jól zárjanak.
Tedd dobozba! Celofánba, jó szorosan, s úgy Fém dobozba, ami jól záródik, mint tanácsolják. Azért adventi sütemény, lehet sütni november óta.
A bolti keksz szerinted hány hétig áll a polcon? Sütéstől? Nem (csak) háromig az biztos! S még otthon nálam hónapokig a kamrában.Csak megpuhul, az lehet. De ha kinn hagyod, persze, akkor 3 nap. De még mindig összeragaszthatsz kettőt-kettőt lekvárral, vagy főzött krémmel, s megpuhul megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!