Hogyan olvasszunk csokit?
Tuti mindenki azt fogja mondani hogy tűzhelyen, gőz fölött, de mikróban sokkal egyszerűbb!
Felkockázod, beleteszed egy mikrózható tálba. Bekapcsolod kb fél percre (persze ha nem sok a csoki, akkor kevesebbre), majd vársz kb ugyanennyit hogy szétoszoljon a hő. Majd megint fél perc, akkorra már lágyul, picit meg lehet keverni, és megint várni. Annyira kell csak mikrózni hogy látszatra még a fele egyben legyen. Igazából addigra már az is olvadt, megkevered kicsit és jó. Így nem is lesz túl forró, nem égeted meg magad, és ha nem melegíted túl akkor szép fényesen szilárdul meg (én sose adok hozzá olajat vagy mást bevonathoz).
Én is mikróban szoktam :D
Összetöröd és kis fokozaton olvasztod rövid ideig. Gyakran nézz rá, hogy nehogy megégjen. De ha kis fokozaton csinálod, akkor nem éghet meg.
Ha már elkezdett olvadni, de még vannak benne darabok, akkor már kész is van, kiveszed, összekevered és a maradék darabok is felolvadnak.
"Tuti mindenki azt fogja mondani hogy tűzhelyen, gőz fölött, de mikróban sokkal egyszerűbb!"
Ez valóban így van, de inkább a csokikrémre vonatkozik a gőz fölött mert abba kell még pár dolgot tenni és folyamatosan kavargatni.
Én inkább így fogalmaznék és kiindulva magamból: a konyhák szerelmesei, akik élvezik is a sütés-főzést minden mozzanatával együtt, azok gőzölnek ,)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!