Hogyan kell a csokit megolvasztani?
Kis lábasba öntessz vizet,nem kel sok,2-3 centinyi legyen benne.
Keresel egy fém lábast vagy erős hőálló műanyagot,ami nagyobb mint a kislábas.Ha forr a viz,akkor kis lángon hagyod,és a tálat amiben a csoki van,fölé teszed és kavargatod.
A tálba a csokit összetörve tedd,és önts hozzá 1-2 kanál olajat,
kevergesd folyamatosan,és húzz konyhai kesztyűt,meg ne égesd magad
Szia!
Tegyél fel a gázra egy fazékban vizet, kb. a fazék feléig töltsd csak fel. A csokit törd fel apró darabokra (legjobb a fekete csoki) és tedd bele egy akkora tálba, amekkorát kényelmesen rá tudsz helyezni a fazékra. Ha a víz felforrt, tedd a csokis tálat rá, vedd takarékra a gázt, így a víz gőzének melegében olvadhat fel.
Ha csokimázt akarsz csinálni, akkor az olvadó csokihoz tegyél egy-két evőkanálnyi vajat is, így kenhető lesz és az eredmény a sütin egy szép, fényes bevonat.
Remélem, segítettem.
Sok sikert a tortához! Írj, hogy hogyan sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!