Hogyan kell csokit olvasztani?
Figyelt kérdés
A kérdés kissé triviálisnak tűnik, és én magam is meg vagyok döbbenve, hogy ezt meg kell kérdeznem...
DE!
Ezt a finomságot szeretném elkészíteni:
A krém már hűlik, és elkezdtem felolvasztani a táblás csokit a süti aljához. Kis lángon, és hogy tutira menjek, még vajat is tettem alá. Mégis összeállt egy csomóba a csoki, ezt egyáltalán nem lehet önteni, sem simítani...
Valakinek van gyors ötlete hogy mit csináljak vele?
Vagy én csinálok valamit rosszul?
Vagy esetleg a csoki minőségével van baj?
2012. febr. 20. 14:20
1/4 anonim válasza:
gőz fölött -rézüstben szoktam- olvasztani...
2/4 A kérdező kommentje:
Probléma megoldva!
A kérdés tárgytalanná vált! :)
2012. febr. 20. 14:31
3/4 anonim válasza:
Én így szoktam: egy edényben vizet forralok, rá egy olyan edényt teszek, ami megáll a nagyobb peremén, ebbe kerül a csoki. Tehát gőz felett olvasztom meg (így 0 az esélye annak, h odaég), majd valamilyen zsiradékot (margarin, étolaj) adok hozzá, először keveset, majd meglátom, h mennyit vesz fel. Szerintem neked a zsiradék hiányzik, de gőz felett sokkal jobb, mint tűzön.
4/4 anonim válasza:
Tűzön nem lehet olvasztani csokit, mert könnyen odaég, de ha mnem égne oda, akkor is tönkremegy. Nem szabad olyan magas hőnek kitenni a csokoládét, mert nem tudod felhasználni a sütihez. Legjobb megoldás az előzőnél említett gőzön való olvasztás - én is pont így csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!