Miért van az, hogyha bármiféle piskótát sütök (legyen az muffin vagy őzgerinc-kuglóf formában sütött, mindig olyan mintha olajos lenne a piskóta?
a muffin és a kuglóf tésztája nem piskóta
ha leírod a recepted, tudunk segíteni, de így nem
Szerintem arra gondolsz, hogy szalonnás lesz a piskóta. Nem a sütőforma hibája, hiszen bármibe sütöd, csak piskótának kellene lennie. :)
Erre az egyik ismerősöm a másik ismerősömtől annyit kérdezett.
Ba..meg Margit mi ez? Tojásrántotta? :D
No jó. Azért nem sikerül a piskótád, mert nem vered elég habosra. Én talán 20 percig is verem a legerősebb fokozaton. A toját a cukorral. A tojást nem választom szét, így sokkal jobban látom, milyen minőségű a hab.
Akkor elég kemény a hab, ha a rászórt liszt nem süllyed el benne, hanem az egész a tetején marad. Azaz elbírja a hab.
Ahány tojás, annyi kanál cukor, ezt habosítsd, majd annyi kanál liszt.
Ha türelmes vagy, akkor nem lesz szalonnás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!