Szóval a tésztája finom, elkészíteni könnyű, minden oké lenne, ha a formája csak egyszer is puffancsszerű lenne, de miután megkelt és kis gömböket teszek a tepsire, az újrakelesztés közben szanaszet lapulnak, "elfolynak" oldalra, és óriási, de lapos placsnik lesznek. Nézelődtem a neten, de nincs olyan, hogy puffancs sütőforma, de akkor mi a titok, mitől lesz szép magas?
2014. jan. 29. 12:02
1/9 anonim válasza:
Süssed muffintepsiben.Jól kend ki zsiradékkal, és lisztezd ki egy kicsit.
2014. jan. 29. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Keleszd muffin formába.
2014. jan. 29. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Túl híg a tészta. A puffancszsemle, ha egyről beszélünk, és számodra is az a puffancs, egy nagyon tömör tészta. Szerintem pedig gyakorlott vagyok, nem egyszerű elkészíteni, mint a példa is mutatja. Nekem van otthon egy jó receptem, ami eddig mindig sikerült. Olyan lett mintha pékségbe vettem volna. A teteje a felétől fölfele szép barna, az alja világos.
Évente kb 3* szoktam megsütni, pont a macera miatt.
2014. jan. 29. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A muffinforma az jő lenne, csak hát nagyon apró, nálunk a bolti méretű nagyokat szeretik. Akkor legközelebb kipróbálom több liszttel, hátha úgy jobban egyben marad.
2014. jan. 29. 14:59
5/9 anonim válasza:
Ha gondolod, átküldöm holnap a bevált receptemet, amiből olyan szép nagyokat lehet sütni.
2014. jan. 29. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Igen, túl lágy a tészta.,én pont ma sütöttem és nem is először a Limara féle recept szerint, tökéletes, csak ajánlani tudom.Be is linkelem.
Köszönöm szépen, ha nem fáradtság akkor elkérném azt a receptet. Ki fogom próbálni ezt a Limara-félét is, aztán valamelyikkel tán csak szerencsém lesz. :)
2014. jan. 29. 18:57
8/9 anonim válasza:
Mindig tanul az ember,most már tudom mi az a puffancs XD:)
egész másra gondoltam, mint krumplipuffancs, májpuffancs, sajtpuffancs,... szóval ilyesmikre.
2014. jan. 29. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
A probléma a formázással van, nem a tésztával.
Ha csak simán gombócokat csinálsz a kezeddel, az bizony szétesik.
Ha viszont a cipó tetejét amolyan ráfeszítő mozdulattal igazgatod, és a tésztát maga a cipó alá fordítva begyűrögeted, akkor feszes lesz a teteje, és nem fog tudni kimozdulni. Próbáld ki, talán találsz ilyenről videot is a neten.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!