Hogy tudnám még ízesíteni a kávét?
Kész kávéba tehetsz:
- mézet
- barna cukrot
- krémlikőrt
- konyakot
- whisky, tejszínhab
- tojáslikőr, tejszínhab
- tejszínhabra juharszirupot
- verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, tegyél bele vaníliás cukrot és ezt tedd a tetejére
- hosszú kávé fagyi, tejszínhab
Mielőtt lefőzöd tehetsz a kávéba egy fél kiskanálnyi kakaóport, ha együtt fő le nem lesz keserű.
Kísérletezz és megtalálod, mi jó Neked, remélem adtam pár ötletet.
Vizet soha ne tegyél a kávéba, inkább főzd le a zaccot vízzel újra.
Ismerem. Bátran írhatom, hogy az americano kávét is.
Hosszúkávénál a kávéőrleményen hosszabb idő alatt folyik át a forró víz így ezáltal több ízanyag és több koffein is oldódik ki. Ezzel ellentétben az americano forró vízzel felöntött eszpresszó, így ugyanannyi koffeint tartalmaz, ugyanazt az ízélményt adja, mint az eszpresszó kávé, de kevésbé koncentráltan.
Remélem szakszerűen írtam le, mint lebutázott, de a kérdező az ízesítéseket kérdezte és arra próbáltam választ adni, hogy otthon házi körülmények között mit tud alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!