Hogy kell "tiszta" húslevest főzni, hogy ne legyen zavaros?
Ha fagyottan tetted be a húst akkor az baj.
Olvaszd ki, hideg vízben tedd fel főni. Ne kevergesd, ne önts hozzá hideg vizet. Én a habját se szoktam leszedni, elfő az is. Ha kész, akkor szűrd le. Tisztának kell lennie.
Én is így főzöm ahogy első kettő,és mindig tiszta bármilyen húsból csinálom.Én is felengedem a húst ha fagyasztott,és nem szedem le a habját,hiszen abban főnek ki az első ízek,akkor azt kidobom.Esetleg a fazék amiben csinálod??
Én mindig zománcos fazékban főzöm,és abban a fazékban csak levest főzök.
Én is így főztem sokáig. Lassan gyöngyözve...stb.
Soha nem voltam elégedett!
Hát amikor először ettem a párom húsleveséből! Gyönyörű, tiszta, és szép sárga!
Szóval... felteszi hideg vízben, ahogy az előbb már leírták. És először főzi rendesen forralja, amíg a habját el nem főtte! Mert annak ki kell jönni a husiból. S csak ezután veszi le a gázt kisebbre. mindig sikerül!!! :-))
köszönöm a sok választ. egy baj van: mindig kiengedve, bőrrel főzöm...
az viszont igaz, hogy kéztörlőn vagy kendőn még sosem szűrtem át, csak mezei szűrővel, az meg olyan, amilyen.
anyósom mindig belefőz egy tojást, állítólag akkor nem lesz zavaros, bár én szkeptikus vagyok.
és kiengedve teszem bele a húst, csak a zsírosab részeket szedem le róla. aztán rendesen főzöm, úgy hogy forrjon, de ne lobogjon. mikor a hús majdnem jó egyben hozzáteszek minden zöldséget, jó sokt szoktam és készre főzöm. a húsról én leszedem a habot mondjuk. a hústől függ, hogy milyen tisztaságú a leves, de nekem már úgy is sikerült friss (vastagon)húsos csontból, hogy le sem kellett szűrnöm, olyan szép volt. igaz, nem aranysárga a sok zöldség miatt, de isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!