Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell "tiszta" húslevest...

Hogy kell "tiszta" húslevest főzni, hogy ne legyen zavaros?

Figyelt kérdés
hiába főzöm nagyon lassan, gyöngyözve, hiába szűröm, még sose sikerült teljesen tiszta húslevest csinálnom (szárnyassal próbálkoztam eddig). Mi lehet a baj? Le kéne szednem a csirke bőrét? Vagy lehet, hogy az a baj, hogy mirelit húsból csináltam? SOS...! Köszönöm!
2009. nov. 30. 16:35
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Ha fagyottan tetted be a húst akkor az baj.

Olvaszd ki, hideg vízben tedd fel főni. Ne kevergesd, ne önts hozzá hideg vizet. Én a habját se szoktam leszedni, elfő az is. Ha kész, akkor szűrd le. Tisztának kell lennie.

2009. nov. 30. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A bőrét ne szedd le,mert az is fontos.A húst olvaszd ki,és csak azután tedd fel főni,és a habját sem kell leszedni,csak nagyon lassan főzni.
2009. nov. 30. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is így főzöm ahogy első kettő,és mindig tiszta bármilyen húsból csinálom.Én is felengedem a húst ha fagyasztott,és nem szedem le a habját,hiszen abban főnek ki az első ízek,akkor azt kidobom.Esetleg a fazék amiben csinálod??

Én mindig zománcos fazékban főzöm,és abban a fazékban csak levest főzök.

2009. nov. 30. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 JennyR ***** válasza:
100%

Én is így főztem sokáig. Lassan gyöngyözve...stb.

Soha nem voltam elégedett!

Hát amikor először ettem a párom húsleveséből! Gyönyörű, tiszta, és szép sárga!

Szóval... felteszi hideg vízben, ahogy az előbb már leírták. És először főzi rendesen forralja, amíg a habját el nem főtte! Mert annak ki kell jönni a husiból. S csak ezután veszi le a gázt kisebbre. mindig sikerül!!! :-))

2009. nov. 30. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a sok választ. egy baj van: mindig kiengedve, bőrrel főzöm...

az viszont igaz, hogy kéztörlőn vagy kendőn még sosem szűrtem át, csak mezei szűrővel, az meg olyan, amilyen.

2009. dec. 1. 10:15
 6/9 anonim ***** válasza:

anyósom mindig belefőz egy tojást, állítólag akkor nem lesz zavaros, bár én szkeptikus vagyok.

és kiengedve teszem bele a húst, csak a zsírosab részeket szedem le róla. aztán rendesen főzöm, úgy hogy forrjon, de ne lobogjon. mikor a hús majdnem jó egyben hozzáteszek minden zöldséget, jó sokt szoktam és készre főzöm. a húsról én leszedem a habot mondjuk. a hústől függ, hogy milyen tisztaságú a leves, de nekem már úgy is sikerült friss (vastagon)húsos csontból, hogy le sem kellett szűrnöm, olyan szép volt. igaz, nem aranysárga a sok zöldség miatt, de isteni finom.

2009. dec. 2. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
mi úgy szoktuk, hogy felrakjuk a húst (akár fagyasztva is), amint felforr, leöntjük a vizet, átmossuk a húst, és új vízben feltesszük főni. anyuénál tisztább húslevest még nem láttam:)
2009. dec. 3. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Anyu forrásig hevíti, utána takarékláng. Neki nem zavaros :D
2010. jún. 3. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítettetek :)
2010. jún. 3. 15:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!