Hogy kell "tiszta" húslevest főzni, hogy ne legyen zavaros?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha fagyottan tetted be a húst akkor az baj.
Olvaszd ki, hideg vízben tedd fel főni. Ne kevergesd, ne önts hozzá hideg vizet. Én a habját se szoktam leszedni, elfő az is. Ha kész, akkor szűrd le. Tisztának kell lennie.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én is így főzöm ahogy első kettő,és mindig tiszta bármilyen húsból csinálom.Én is felengedem a húst ha fagyasztott,és nem szedem le a habját,hiszen abban főnek ki az első ízek,akkor azt kidobom.Esetleg a fazék amiben csinálod??
Én mindig zománcos fazékban főzöm,és abban a fazékban csak levest főzök.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én is így főztem sokáig. Lassan gyöngyözve...stb.
Soha nem voltam elégedett!
Hát amikor először ettem a párom húsleveséből! Gyönyörű, tiszta, és szép sárga!
Szóval... felteszi hideg vízben, ahogy az előbb már leírták. És először főzi rendesen forralja, amíg a habját el nem főtte! Mert annak ki kell jönni a husiból. S csak ezután veszi le a gázt kisebbre. mindig sikerül!!! :-))
köszönöm a sok választ. egy baj van: mindig kiengedve, bőrrel főzöm...
az viszont igaz, hogy kéztörlőn vagy kendőn még sosem szűrtem át, csak mezei szűrővel, az meg olyan, amilyen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
anyósom mindig belefőz egy tojást, állítólag akkor nem lesz zavaros, bár én szkeptikus vagyok.
és kiengedve teszem bele a húst, csak a zsírosab részeket szedem le róla. aztán rendesen főzöm, úgy hogy forrjon, de ne lobogjon. mikor a hús majdnem jó egyben hozzáteszek minden zöldséget, jó sokt szoktam és készre főzöm. a húsról én leszedem a habot mondjuk. a hústől függ, hogy milyen tisztaságú a leves, de nekem már úgy is sikerült friss (vastagon)húsos csontból, hogy le sem kellett szűrnöm, olyan szép volt. igaz, nem aranysárga a sok zöldség miatt, de isteni finom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!