Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A hűtőtökben mindig van...

A hűtőtökben mindig van valamilyen főtt étel?

Figyelt kérdés

Vagy mindig csak annyit csináltok, amennyi a családnak egy étkezésre elegendő?

Hideg kaja van nálunk is mindig, de eddig csak egy napra főztem. Kivéve bableves, húsleves. Viszont ha van mindig főtt kaja állandóan rájárunk majd és hipp-hopp feljön néhány kiló? Nem jó, ha a gyerkőcöket csúfolják a kövérségük miatt pl.

Ti hogy vagytok ezzel?

Nem beszólós válaszokat várok!!!!!

2009. nov. 23. 17:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ez egy szar elmélet :)
2009. nov. 23. 17:31
 2/18 anonim ***** válasza:

nálunk mindig van főtt kaja a hűtőben....

25 éves vagyok és 55 kg...és már több éve így élünk...és nem szedtem fel kilót...és a gyerekek sem..

3/18 anonim ***** válasza:
Hát nálunk néha van,néha nincs.Anya hétvégén szokott főzni,és hogyha hétvégén nem fogy el,akkor még hétközben is a hűtőbe van. (egyébként hétköznapokon a menzán eszünk)
 4/18 anonim ***** válasza:
Nekem eddig még nem sikerült pont annyit főznöm, hogy 1 étkezésre elfogyjon. Még akkor is maradt, amikor még velünk éltek a gyerekeink. Mostanában meg pláne marad, hisz 30 évig 4 főre főztem, most meg már csak ketten vagyunk, mindig túlméretezem a mennyiséget. Ha híztunk is nem attól gyarapodtak a kilók, hogy volt kaja a hűtőben.
2009. nov. 23. 17:33
 5/18 anonim ***** válasza:

Általában van, sokszor kétféle is. A mélyhűtőben pedig 4 polcnyi. Nem szoktunk "rájárni", akkor eszünk, ha éhesek vagyunk. Nem vagyok se én, se a férjem, se a gyerekek kövérek.

Nem is tudok pont annyit főzni amennyi elfogy, mert akkor lehet, hogy kevés lenne. Inkább maradjon. Úgyis jönnek hozzán sokan, a mi és a gyerekek barátai, akkor legalább van mit adni nekik.

2009. nov. 23. 17:34
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Normál esetben annyit fözök (naponta), amennyi kb elfogy, vagy picivel többet - ha valaki éhesebb, annak jusson. De igazán sokat nem fözök, kivéve, ha a maradékból másnap akarok valamit (pl. párolt rizs a körités, másnap lesz a maradékból rizssaláta, pörkölt - másnap rizseshús,stb.).

De ha van fött étel benn, akkor se szabad csak ugy rájárni - evésidöben eszünk, közben csak gyümölcs van - igy nincs plussz kiló! (Elhizni meg a nyers ételektöl is lehet és az nem igazásn jó.)

Szokjátok meg, hogy napirend szerint esztek, összevissza szemezgetés ne legyen, mert attól jönnek a kilók.

2009. nov. 23. 17:35
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sosincs,mégis dagadtak vagyunk
2009. nov. 23. 17:38
 8/18 anonim ***** válasza:
Általában annyit főzünk amennyit megeszünk, nem azért,h ne járjunk rá,hanem mert jobban szeretem/szeretjük a friss kaját.
2009. nov. 23. 17:39
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Inkább ennénk főtt kaját,az kevésbé hízlal,mintha a nutellára járnánk rá!
 10/18 anonim ***** válasza:
Hétvégén szombaton főzök. Ha marad vasárnapra, akkor azt esszük, ha nem marad rendelünk valamit az étteremből. Hétköznap a suliban és a munkahelyen eszünk főtt kaját. 8-7-ig dolgozom, fél 9 előtt nem érek haza soha. Nem lenne időm főzni. Férjem nem tud főzni, a gyerekek meg iskola után mindig edzésen vagy zeneiskolában vannak. Este 7 előtt ők sem érnek haza.
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!