A hűtőtökben mindig van valamilyen főtt étel?
Vagy mindig csak annyit csináltok, amennyi a családnak egy étkezésre elegendő?
Hideg kaja van nálunk is mindig, de eddig csak egy napra főztem. Kivéve bableves, húsleves. Viszont ha van mindig főtt kaja állandóan rájárunk majd és hipp-hopp feljön néhány kiló? Nem jó, ha a gyerkőcöket csúfolják a kövérségük miatt pl.
Ti hogy vagytok ezzel?
Nem beszólós válaszokat várok!!!!!
nálunk mindig van főtt kaja a hűtőben....
25 éves vagyok és 55 kg...és már több éve így élünk...és nem szedtem fel kilót...és a gyerekek sem..
Általában van, sokszor kétféle is. A mélyhűtőben pedig 4 polcnyi. Nem szoktunk "rájárni", akkor eszünk, ha éhesek vagyunk. Nem vagyok se én, se a férjem, se a gyerekek kövérek.
Nem is tudok pont annyit főzni amennyi elfogy, mert akkor lehet, hogy kevés lenne. Inkább maradjon. Úgyis jönnek hozzán sokan, a mi és a gyerekek barátai, akkor legalább van mit adni nekik.
Normál esetben annyit fözök (naponta), amennyi kb elfogy, vagy picivel többet - ha valaki éhesebb, annak jusson. De igazán sokat nem fözök, kivéve, ha a maradékból másnap akarok valamit (pl. párolt rizs a körités, másnap lesz a maradékból rizssaláta, pörkölt - másnap rizseshús,stb.).
De ha van fött étel benn, akkor se szabad csak ugy rájárni - evésidöben eszünk, közben csak gyümölcs van - igy nincs plussz kiló! (Elhizni meg a nyers ételektöl is lehet és az nem igazásn jó.)
Szokjátok meg, hogy napirend szerint esztek, összevissza szemezgetés ne legyen, mert attól jönnek a kilók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!