Hasznos a kukta egy háztartásban? Mit főztök benne? Ha veszek mire kell odafigyelni?
Azért a tésztát nyilván, hogy nem főzném kuktában.
De csülök, bab, marhapörkölt, ezekhez lehet, hogy nagy segítség lenne.
"Akkor meg honnan lehet megállapítani, hogy megfőtt-e?"
Pont ezt írtam az első hozzászólásomban. Sehogy. Kiereszted a gőzt, kinyitod, megnézed, ha nem jó, akkor kezdődik elölről az egész. Kuktában az ember órával főz, és ezért nem szeretem. :)
Én többnyire egyszerű zöldségételeket főzök, a főzés ideje pedig nem zavar, viszont szeretem ellenőrizni, hogy áll... Úgyhogy normál főzéshez nem használok kuktát, viszont befőzéshez igen. Amikor rengeteg birsalmasajtot készítettem, akkor jól jött :)
Rizst kuktában? Figyelemreméltó ötlet. Mi mikróban készítjük, mert csak berakjuk és nem kell foglalkozni vele többé és tuti nem ég le. Ugyanez kölessel.
Köszönöm szépen a válaszokat! Segítettek is eldönteni, hogy nem egy kezdőnek való a kukta. :) Mindenkinek ment a zöld kéz, ha ez fontos. :)
Biztos jó dolog, de ahogy leszűrtem az írottakból, azért kell némi tapasztalat a használatához.
Még odébb van, de Békés Ünnepeket mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!