Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hasznos a kukta egy háztartásb...

Hasznos a kukta egy háztartásban? Mit főztök benne? Ha veszek mire kell odafigyelni?

Figyelt kérdés
2013. dec. 9. 21:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Sokan szeretik, nekem abszolút haszontalan lenne. Amit sokáig kell főzni, azt kivárom, de engem zavar, ha nem tudok ránézni a kajára/megkeverni stb. Spórol egy kis időt/energiát elméletileg, de ez nekem nem ér annyit, hogy egy óra beállításától függjön, hogy jó lesz-e, amit főzök. :)
2013. dec. 9. 21:39
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem nagyon jól főz, az apja szakács volt, mindent tőle tanult. Imádja a kuktát, nekünk nagyon hasznos. Férjem felteszi főzni a pl pörköltöt. Fedő nélkül megvárja míg rottyan egyet, fűszerezi, ráteszi a kukta tetejét, 20-30 perc és kész. Onnantól nem fűszerez, rá sem néz. Isteni finoman főz. A füstölt csülökhöz elengedhetetlen, egy óra alatt lefő a hús a csontról.

Nekünk 2 van, egy kicsi a pörköltnek és úgy a szűk családnak, és egy hatalmas mikor kitalálja hogy ő már pediglen most nagyban főz. A kocsonyát ebben főzi. Néha rossz nézni ahogy sürög forog a konyhában, egy kívül álló személy azt hinné nem tudja mit csinál, csak kotyvasztásnak tűnhet. De nagyon is tudja mit mikor és hova tesz.

2013. dec. 9. 22:07
 3/23 anonim ***** válasza:
66%

A férjem szakács, és soha nem hiányolta... Istenien főz enélkül is!

Szerintem több helyet foglal, mint amennyi haszna van.

Nekem sem hiányzott sosem.

2013. dec. 9. 22:18
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem legalább 30 éve van kuktám.

Rizst, tarhonyát már nem is tudnék másban főzni.

De pl. a húsleves is finomabb benne, mint má edényben. Igaz, hogy egyszer fel kell nyitniu, hogy bezöldségeljem. De pörkölteket is abban főzök, ahogy az első férje csinálja.

Amire figyelni kell: csak annyi vizet kell az ételre önteni,amennyi levet készen is akarok, mert nem forr el a víz a kuktában.

A másik: amikor elkezd sípolni, akkor az ételtől függően el kell zárni alatta a gázt, vagy nagyon alacsonyra állítani. Ha nem így teszel, akkor a gőz kivágja a szelepet, és a lé a mennyezeten köt ki.

2013. dec. 9. 22:20
 5/23 A kérdező kommentje:

A két mázlista! :) Sajnos az én férjem nem szakács, nem is tud főzni.

Köszi a vàlaszokat, nagyon hasznosak nekem, mert én nem vagyok gyakorlott főzős. :)

De a kukta inkább kezdőknek ajánlott? Nem? Anyumnak volt, emlékszem ő mondog babot főzött benne.

2013. dec. 9. 22:26
 6/23 A kérdező kommentje:
*mindig
2013. dec. 9. 22:27
 7/23 anonim ***** válasza:
73%

"hogy az első férje csinálja. "

Itt első, nekem nincs férjem. :D

2013. dec. 9. 22:27
 8/23 anonim ***** válasza:
73%
megint egyes...rizst kuktában el sem tudom képzelni egyébként...tarhonyát meg nem főzök, de alapvetően tésztához sem jutna eszembe kuktát használni. Szüleim néha használtak, a korábban említett csülök volt az, amihez pl. igen...
2013. dec. 9. 22:35
 9/23 anonim válasza:
100%
Nekem is a férjem főz benne (én félek tőle), aki nem szakács, de nagyon jól főz. Bab, csülök, sonka, pacal, marhapörkölt - kb ezek azok az ételek, amikhez használja.
2013. dec. 9. 22:38
 10/23 anonim ***** válasza:

Pedig a kuktában nem lehet elrontani a rizst, ha addig főződ, ahogy a mellékelt receptben van.

Ha kezdő szakács vagy, akkor hasznos dolog. A kukta mellé adnak tanácsokat is.

Nagy előnye, hogy nem kell ott állni az étel mellett, és figyelni, hogy le ne égjen. A kuktában ez nem fordulhat elő.

2013. dec. 9. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!