Hasznos a kukta egy háztartásban? Mit főztök benne? Ha veszek mire kell odafigyelni?
Az én férjem nagyon jól főz, az apja szakács volt, mindent tőle tanult. Imádja a kuktát, nekünk nagyon hasznos. Férjem felteszi főzni a pl pörköltöt. Fedő nélkül megvárja míg rottyan egyet, fűszerezi, ráteszi a kukta tetejét, 20-30 perc és kész. Onnantól nem fűszerez, rá sem néz. Isteni finoman főz. A füstölt csülökhöz elengedhetetlen, egy óra alatt lefő a hús a csontról.
Nekünk 2 van, egy kicsi a pörköltnek és úgy a szűk családnak, és egy hatalmas mikor kitalálja hogy ő már pediglen most nagyban főz. A kocsonyát ebben főzi. Néha rossz nézni ahogy sürög forog a konyhában, egy kívül álló személy azt hinné nem tudja mit csinál, csak kotyvasztásnak tűnhet. De nagyon is tudja mit mikor és hova tesz.
A férjem szakács, és soha nem hiányolta... Istenien főz enélkül is!
Szerintem több helyet foglal, mint amennyi haszna van.
Nekem sem hiányzott sosem.
Nekem legalább 30 éve van kuktám.
Rizst, tarhonyát már nem is tudnék másban főzni.
De pl. a húsleves is finomabb benne, mint má edényben. Igaz, hogy egyszer fel kell nyitniu, hogy bezöldségeljem. De pörkölteket is abban főzök, ahogy az első férje csinálja.
Amire figyelni kell: csak annyi vizet kell az ételre önteni,amennyi levet készen is akarok, mert nem forr el a víz a kuktában.
A másik: amikor elkezd sípolni, akkor az ételtől függően el kell zárni alatta a gázt, vagy nagyon alacsonyra állítani. Ha nem így teszel, akkor a gőz kivágja a szelepet, és a lé a mennyezeten köt ki.
A két mázlista! :) Sajnos az én férjem nem szakács, nem is tud főzni.
Köszi a vàlaszokat, nagyon hasznosak nekem, mert én nem vagyok gyakorlott főzős. :)
De a kukta inkább kezdőknek ajánlott? Nem? Anyumnak volt, emlékszem ő mondog babot főzött benne.
"hogy az első férje csinálja. "
Itt első, nekem nincs férjem. :D
Pedig a kuktában nem lehet elrontani a rizst, ha addig főződ, ahogy a mellékelt receptben van.
Ha kezdő szakács vagy, akkor hasznos dolog. A kukta mellé adnak tanácsokat is.
Nagy előnye, hogy nem kell ott állni az étel mellett, és figyelni, hogy le ne égjen. A kuktában ez nem fordulhat elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!