Jénaiban piskótát süthetek?
Kisméretű tortát akarok sütni.A tepsik nagyok, a kör alakú is nagy ahhoz amit én akarok.
Vajon jénaiban (az pont jó méret lenne) megsül normálisan egy 2 tojásos piskóta?
Vagy inkább süssem rendes tepsiben és vágjam ki utólag a kört?
Én már sütöttem jénaiban piskótát minden gond nélkül :)
Egyedül arra figyelj, hogy NAGYON zsírozd ki, vagy sütőpapírt tégy alá, mert eszméletlen módon rá tud sülni az üvegre (fél éve nem jön le az egyik tálunkról a piskóta odasült maradéka :D)
Csak ha a jénaid hőálló!
A piskótának előmelegített sütő kell, a régebbi tipusú jénaikat viszont nem lehet csak hideg sütőbe betenni.
Hőálló a jénaim mind szerintem,simán be tudom tenni a forró sütőbe (pedig simán 10 éves mind).
Kipróbálom,sütőpapírral,csak nem marad nyers egy része sem.
Aztán ha mégse sikerül,akkor csinálok másikat tepsiben,csak nem szeretem farigcsálni.
Ha találsz egy rozsdamentes fémfülű, vagy egy sima megfelelő zománcos kislábost, abban is minden további nélkül süthetsz piskótát.
egyszer a párom a kislányunk kis kakaós lábasában sütött nekem meglepi kis minitortát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!