Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Jénaiban piskótát süthetek?

Jénaiban piskótát süthetek?

Figyelt kérdés

Kisméretű tortát akarok sütni.A tepsik nagyok, a kör alakú is nagy ahhoz amit én akarok.

Vajon jénaiban (az pont jó méret lenne) megsül normálisan egy 2 tojásos piskóta?

Vagy inkább süssem rendes tepsiben és vágjam ki utólag a kört?

2013. nov. 20. 09:17
 1/8 anonim ***** válasza:
A jenai mehet sutobe,elmeletileg megoldhato,bar en meg nem probaltam igy. Ha a merete pont jo,akkor en bevallalnam a jenait,mert maceras utanna vagdosni.:)
2013. nov. 20. 09:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Én már sütöttem jénaiban piskótát minden gond nélkül :)

Egyedül arra figyelj, hogy NAGYON zsírozd ki, vagy sütőpapírt tégy alá, mert eszméletlen módon rá tud sülni az üvegre (fél éve nem jön le az egyik tálunkról a piskóta odasült maradéka :D)

2013. nov. 20. 09:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak ha a jénaid hőálló!

A piskótának előmelegített sütő kell, a régebbi tipusú jénaikat viszont nem lehet csak hideg sütőbe betenni.

2013. nov. 20. 11:33
 4/8 anonim ***** válasza:
persze, én is mindig abban sütöttem amíg nem vettem tepsit.. ugyanolyan mint tepsiben...
2013. nov. 20. 12:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Hőálló a jénaim mind szerintem,simán be tudom tenni a forró sütőbe (pedig simán 10 éves mind).

Kipróbálom,sütőpapírral,csak nem marad nyers egy része sem.

Aztán ha mégse sikerül,akkor csinálok másikat tepsiben,csak nem szeretem farigcsálni.

2013. nov. 20. 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha találsz egy rozsdamentes fémfülű, vagy egy sima megfelelő zománcos kislábost, abban is minden további nélkül süthetsz piskótát.

egyszer a párom a kislányunk kis kakaós lábasában sütött nekem meglepi kis minitortát.

2013. nov. 21. 10:24
 7/8 anonim ***** válasza:
A 10 éves jénai az már valószínűleg hőálló, a régebbi tipus nálam a 30 éves, vagy még az azt megelőző időkből való. :))))
2013. nov. 21. 10:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Sikerült a piskóta jénaiban,szebb lett mint a körtepsiben.
2013. nov. 22. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!