Meggyes piskótát hogy süssem, hogy ne süllyedjenek le a meggyek?
Bár ez nem a szó-szoros értelmében vett piskóta, de én ezt a receptet édesanyámtól tanultam, szinte a létező összes nyári gyümölccsel kipróbáltuk már. Ugyanolyan jó a fagyasztottból is.
Általában ezt csináljuk, ha hirtelen nincs jobb ötletünk. :)
5 tojásfehérjéből kemyén habot versz, a sárgájákat egy kis tálkában félreteszed. 20 dkg porcukrot egy csepp vanília aromával/cukorral és 20 dkg vajjal habosra keversz. Egyenként belekevered a tojássárgákat és kevés rumot/rumaromát. Ezután felváltva beleforgatsz 20 dkg réteslisztet 2 kk. sütőporral elkeverve és a fehérjehabot.
Közepes tepsibe simítod, tetejét kirakod 50 dkg gyümölccsel, majd tűpróbáig sütöd.
Próbáld ki, nagyon finom, mindenki imádja, és nem nagyon szokott benne lesüllyedni a gyümölcs. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!