Hogy főzzem a karfiol-főzeléket?
Figyelt kérdés
Karfiol-szezon van és a levele is finom! Tapasztalatokat, recepteket várok!2013. nov. 15. 10:19
1/5 anonim válasza:
Sosem főztem főzeléket belőle!(még nem is halottam, a leveléből?)
2/5 anonim válasza:
Még nem is hallottam róla!
De talán mint a kelkáp. főzeléket, vagy tökfőzeléket. Hiszen aki a karfiol-levest tejföllel, ecettel ízesíti, akkor már főzeléknek berántva ugyanúgy tejföllel, ecettel nem lehet rossz.
3/5 anonim válasza:
Ó hát pedig isteni finom, talán a legfinomabb főzelék!!Én sokszor készítettem már.Valóban ugyan úgy kell mint a kelkáposzta főzeléket.Én így: a karfiolt megfőzöm( én a levelét nem teszem bele, de ha zsenge miért ne?) az ízesített vízben, enyhe fokhagymás rántással besűrítem és egy tejfölt a végén elkavarok benne.Fűszerei a só, bors, kömény.A rántásba nem teszek pirospaprikát, így szép fehér lesz.Fasírttal a legfinomabb.Érdemes kipróbálni, főleg most hogy nagyon olcsó a karfiol.
4/5 anonim válasza:
Vegyesfőzelékben is van karfiol. Én eddig még csak azt főztem: zöldségeket megpárolom, cukrot teszek rá, megsózom, leszórom liszttel, megpirítom, felöntöm vízzel és készre főzöm.
5/5 anonim válasza:
Puhára főzöm a karfiolrózsákat, és egy világos rántással berántom.Kis szerecsendióval, fehérborssal fűszerezem, persze sóval is.
Mivel felénk a levelei nélkül árulják, így azzal még én sem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!