Hogyan kell spenótból főzeléket csinálni? és lefagyasztani a leveleit?
nagyon alaposan lemosod a spenótleveleket, lecsurgatod, a vastag szárakat is eltávolítod.mivel soknak tűnik a tömege, elég nagy fazékban kell vizet forralni, egy késhegynyi szódabikarbónával.ha forr a víz bele kell tenni a spenótot, ha sok van, akkor adagonként. amikor alámerülnek a levelek, kb 2-3 perc múlva már lehet is kiszedni szűrővel, és lecsepegtetni.
utána lehet turmixolni, mindig kevés főzővízzel, hogy pépes, de sem sűrű, sem híg állagú legyen.
na innét lehet frissen készíteni spenótfőzeléket,- sokféleképpen készítik- és a felesleget adagonként dobozokban le lehet fagyasztani.
ahogy én készítem. kis zsiradékon átpirítok 2-3 ek. lisztet, majd ráteszem a spenótpürét és felengedem fokozatosan hideg tejjel.
préselt fokhagymával, sóval, borssal ízesítem.
ahogy pöfékel , látni, hogy mennyire sűrű, így még lehet korrigálni az állagán. ha túl sűrű lenne, kis tejjel még higítani.
sokan tejöllel, tejszínnel is készítik, ahány ház, annyi szokás... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!