Hogy kell berakni a vizes uborkát?
Nagyanyám azt a kovászost hívta vizes uborkának, amit eltett télire!
Megcsinálta a kovászos ubit, aztán leszűrte, tiszta üvegbe tette, tetejére dobott egy kalmopyrint, lekötötte, dunsztolta, és ment a kamrába! Egész télen volt kovászos uborkája otthon!
Amit rögtön megettek, csak azt hívta kovászosnak.
Először is tisztázzuk a VIZES UBORKA nem kovászos uborka
Vizes uborka eltevése télire.
5 literes üvegben általában 3kg- uborkát számitunk.
A megmosott kefével lesurolt uborkákat /közepes nagyságuak/ egy nagyobb tálba vagy vödörbe rakjuk, 2o dkg sót 6 liter vizbe feloldunk, és felforraljuk a sósvízet az uborkára öntjük.5 percig állni hadjuk
Ezt a sós vízet leőntjük és kiöntjük. és száradni hadjuk az uborkákat egy konyharuhán.
Majd szorossan az üvegbe rakjuk, kaprot és tormát dugunk közbe mikor meg telt az üveg fémre tesszük /Jó a mosogató is./ Megint forralunk erős sós vizet és az üvebetöltjük tele.
Be rakjuk a kamrába nem kell meg ilyedni ez párnap mulva elkezd forrni,vizes konyharuhát teszünk az üveg tetejére
ezt addig ismételjük amig tiszta lesz a leve.
Ajánlatos: egy tálba vagy vödörbe rakni az üveget hogy más száraz maradjon. Télen bármikor felbontható és finom nagyon.
hát ha már vizes, akkor könnyen bemegy ;)
és nem a berakás a fontos, hanem ahogy csinálod cica :$
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!