Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell berakni a vizes...

Hogy kell berakni a vizes uborkát?

Figyelt kérdés
2008. júl. 9. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
10%
Hova??? Mi az a vizes uborka???
2008. júl. 9. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a kovászos ubira gondolsz.Berakod egy tiszta üvegbe az ubikat,amit előzőleg bevagdalsz.Néhány szál kaprt raksz az aljára,a tetejére egy szelet kenyeret.1 liter meleg vizhez 3 dkg sót veszünk ráöntjük az ubira és lefedjük kistányérral.Meleg helyre vagy napra tesszük.Pár nap múlva a leve megzavarosodik,az ubik sárgák lesznek.ekkor átszedjük egy tiszta edénybe,levét leszűrjük és a hűtőbe tesszük.Egy ismerősöm tököt vágott közé meg sem lehetett különböztetni az uborkától.
2008. júl. 9. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyanyám azt a kovászost hívta vizes uborkának, amit eltett télire!

Megcsinálta a kovászos ubit, aztán leszűrte, tiszta üvegbe tette, tetejére dobott egy kalmopyrint, lekötötte, dunsztolta, és ment a kamrába! Egész télen volt kovászos uborkája otthon!


Amit rögtön megettek, csak azt hívta kovászosnak.

2008. júl. 10. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Először is tisztázzuk a VIZES UBORKA nem kovászos uborka

Vizes uborka eltevése télire.


5 literes üvegben általában 3kg- uborkát számitunk.


A megmosott kefével lesurolt uborkákat /közepes nagyságuak/ egy nagyobb tálba vagy vödörbe rakjuk, 2o dkg sót 6 liter vizbe feloldunk, és felforraljuk a sósvízet az uborkára öntjük.5 percig állni hadjuk

Ezt a sós vízet leőntjük és kiöntjük. és száradni hadjuk az uborkákat egy konyharuhán.

Majd szorossan az üvegbe rakjuk, kaprot és tormát dugunk közbe mikor meg telt az üveg fémre tesszük /Jó a mosogató is./ Megint forralunk erős sós vizet és az üvebetöltjük tele.


Be rakjuk a kamrába nem kell meg ilyedni ez párnap mulva elkezd forrni,vizes konyharuhát teszünk az üveg tetejére

ezt addig ismételjük amig tiszta lesz a leve.


Ajánlatos: egy tálba vagy vödörbe rakni az üveget hogy más száraz maradjon. Télen bármikor felbontható és finom nagyon.

2008. júl. 13. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ,erre a vizes uborkára gondoltam! Köszi, puszi!
2008. júl. 21. 15:43
 6/6 anonim válasza:
78%

hát ha már vizes, akkor könnyen bemegy ;)

és nem a berakás a fontos, hanem ahogy csinálod cica :$

2010. máj. 14. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!