Hogyan kell a legfinomabban berakni az uborkát savanyúságnak?
Figyelt kérdés
Miből mennyi kell ,hogy jó ízű legyen és ne puhuljon meg,ropogós maradjon,ill. ne sárguljon be,szép zöld szine maradjon?2009. júl. 6. 20:25
1/2 anonim válasza:
3 liter víz
40 dkg cukor
15 dkg só
1/2 liter ecet (20%)
borkősav
mustármag
babérlevél
feketebors
szalicil
Ez a mennyiség 5 literes üveghez való. A levet forralni, majd lehűtve kell az ubira önteni.
2/2 anonim válasza:
Szia!
Én igy szoktam:
2 liter víz
2 ek só
2,5 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál borkén
1/2 csomag nátrium-benzoát
30 szem szacharin
Ízlés szerint cukor
A benzoátot 1 dl forróvizben elkeverem és hagyom kihülni.
A szacharint szintén egy külön pohárban 1 dl forróvizben feloldom.
Kimérek 1,8 l hideg vizet egy nagyobb edénybe ebben feloldom a sót, majd beleteszem az ecetet, a feloldott szacharint,a benzotátot, és ízlés szerint ízesítem cukorral, majd ha ízre megfelel akkor a végén mehet bele a borkén. Ez egy 5 literes üveg savanyúra elég.
Nem forr fel, és nagyon finom ízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!