Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Spéci fasírtot szeretnék. Mit...

Spéci fasírtot szeretnék. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Unom már az átlagos fasírtokat, valami újal akarok így feldobni, de nem tudom mivel. Marha-sertés vegyes hús az alap, de bármit használhatok. Milyen spéci fincsiséget dobhatnák össze?
2013. okt. 29. 10:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én legtöbbször így készítem, és mindenki oda van érte mert tényleg nem átlagos: Darált sertés húst használok, de vegyesen is biztos finom lehet. 1 kg darált hús, 1 közepes fej vöröshagyma lereszelve, 1 gerezd fokhagyma lereszelve, 2 nagy marék zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 dl tej, 2 kanál mustár, só, bors, őrölt kömény. Ez az alap, de tettem már bele petrezselyem zöldet, gombát, pritamin paprika kockákat, csirkemáj darabokat, kockázott császárszalonnát, mexikói zöldségeket, reszelt nyers krumplit...és a lehetőségek szinte végtelenek.

Kiolajozott tepsibe tojásnyi gombócokat rakok, kissé ellapítom, fél pohár vizet aláöntök és 180 fokon megsütöm.Félidőben meg szoktam fordítani.

Néha egyben sütöm meg, olyankor sütőpapíron ellapogatom, kemény tojást vagy sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelek azt szétterítem a masszán és feltekerem. Zsírozott őzgerincformában sütöm, úgy hogy a formát egy tepsibe teszem és abba egy pohár vizet öntök.A formát szilikonos sütőpapírral bélelem ki.

2013. okt. 29. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!