Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Almaecetet készítek, de...

Almaecetet készítek, de elkezdett penészedni, mi legyen vele, így már nem jó?

Figyelt kérdés
Most 6 napja érlelődik, mindennap kavarom, de még is penészes lett, amit tudtam penészt leszedtem, de került bele is ahogy elkavartam. Jó így vagy dobjam ki?
2013. okt. 25. 10:46
 1/3 anonim ***** válasza:
dobd ki!
2013. okt. 25. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! De akkor csinálnék újat mert rengeteg almánk van és csak a kukában végezné. De mit csináltam rosszul és hogy csináljam másképp, a kenyér kezdett penészedni először és ha jól látom az oldala befőttes üvegnek!
2013. okt. 25. 11:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom honnan szedted a receptet, de kenyeret semmiképpen nem kell tenni bele!!!

Tulajdonképpen híg almabort kell készíteni, aminek nem akkora magas az alkohol tartalma, hogy az ecetesedést okozó ecetsavbaktériumokat elpusztítsa az alkohol.

(A bor készítéshez nem kell kenyér, sőőőt! A kenyér, az mumus, jobb helyeken a szüret közelébe sem mehet senki kenyérrel, vagy élesztős tésztával...)

Az almacefre kiforr borrá, és a gyümölcs cukortartalmából képződött alkoholt alakítják tovább az ecetsavbaktériumok ecetsavvá.

2013. nov. 28. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!