Ha a dzsem kezd penészedni, leszedem a tetetjéről a penészt, a többi még ehető, vagy már nem ajánlott?
Figyelt kérdés
2008. máj. 27. 07:36
1/9 anonim válasza:
Elvileg már nem szabadna megenni, de a nagymamám mindig csak leszedi róla,ha valamelyik esetleg penészedne. Így csinálta világ életébe, és nem lett semmi bajuk. Persze ha már nagyon nagy folt van rajta inkább dobd ki.
2/9 tade válasza:
SZia! Ha meg csak kicsi peneszfolt van rajta nyugodtan szedd le, semmi bajod nem lesz tole. Nekem a parmezan sajtom peneszesedik alandoan egyes helyeken.....lekaparom es ugyanolyan jo...sot anyosom is mindig igy csinalta....szoval nyugodtan megeheted a dzsemedet :D
3/9 anonim válasza:
Amikor a penész már látható a dzsem tetején, akkor a gombafonalak már lejjebb is átszőtték, csak az nem látszik. Ezért nem szokták ajánlani az elfogyasztását, bár nem hiszem, hogy különösebb bajod lenne tőle.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is úgy gondolom, hogy még megehető, csak elfelejtettem írni, hogy most szoptatok és ezért okoz kis gondot, hogy megegyem vagy inkább most sajnos dobjam ke.
2008. máj. 27. 11:41
5/9 A kérdező kommentje:
ki
2008. máj. 27. 11:41
6/9 anonim válasza:
Én a helyedben nem vállalnám be, hogy megfertőződhet ea pici.
7/9 anonim válasza:
Ha mindig tiszta kanállal nyúlunk a lekvárba, és morzsa sem kerül bele, akkor sosem penészedhet meg. Én sokkal nyugodtabban fogyasztanám a kis penésztől megtisztított "nagymamalekvárt", mint az agyonvegyszerezett boltit
8/9 anonim válasza:
Szerintem úgy lehet meg elfogyasztani,hogy egy vastagabb reteg dzemet kell leszedni es a hianyzo resznel az uveget belul forro vizbe martott tiszta ruhaval kitorolni egeszen addig amig a dzemet el nem eri a ruha,mert a penesz az uveg falan is lerakodik,meg akkor is ha ott nem latszik. Esetleg tobbszor is megismetelni a biztonsag kedveert, es az uveg tetejere belul ugyan ez vonatkozik.
9/9 anonim válasza:
Nem ehető mivel smikor leszedi bármivel bárhogyan óvatlanul is de a pénisz spórái visszakerlnek a lekvárba vagy bármibe és ismét péniszes lenne szóval végülis penészt eszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!