Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet az oka annak, hogy a...

Mi lehet az oka annak, hogy a hordós uborka penészedni kezd?

Figyelt kérdés
Már többféle receptet kaptam, de csak az első alkalommal maradt el a hordós uborkám. Általában azok a darabok, amik fent uszkálnak, bepenészednek. Arra lennék kíváncsi, hogy le kell-e légmentesen zárni, amikor szinte naponta teszem bele a zöldséget? Mivel nyúlhatok bele? Le kell-e nyomni a tetején úszkáló zöldséget és mivel? Milyen hideg helyen tároljam? Ha valaki tudja a választ és van már tapasztalata, kérem gyorsan segítsen!
2007. júl. 11. 10:48
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Például attól, hogy nem volt kikénezve alaposan a hordó, de lehet attól is, hogy valamelyik adalékanyag, tarósító volt rossz minőségű. Vagy nem volt figyelmesen átválogatva az uborka.
2007. júl. 11. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél a savanyúság tetejére egy nagyobb tányért,és némi súllyal nyomasd le.Ez lehet akár egy tisztára mosott kő is amit nylonzacskóba tehetsz a tányérra.Én évek óta ugyanazt használom.Azért penészedik az uborka /vagy bármi amit beleteszel/ mert a levegővel érintkezik.A lényeg hogy a súly a lé alatt tartsa a savanyítani valókat de ne lapítsa össze.
2007. júl. 17. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!