Léböjtöt tartottam, és rengeteg zöldségrost visszamaradt (cékla, uborka, zeller, sárgarépa). Felhasználható még valamire?
krémlevesnek még jó
pl zellerkrémleves: leveskockából levest csinálsz, bele a zellerrost, só, megfőzni, majd tejfölös habarás
a tetejére zsemlekocka
a céklából lehetne céklakrémet csinálni (szendvicskrém)
a céklarostot belekeverni krémsajtba, ízesíteni sóval, borssal, metélőhagymával, köménnyel, és enyhén pirított kenyérre kenve reggelire fogyasztani
az uborka rostot én tzatziki salátának csinálnám meg
joghurtba vagy tejfölbe belekeverni, kaporral, fokhagymával, sóval, borssal ízesíteni és gyroshoz vagy egyszerű sült hús mellé adni, esetleg salátaöntetként használni
szerintem nyugodtan használd bébiételnek, legalább ez friss és nem állt a boltban a polcon bébiételes üvegben hónapokig
a répásat lehetne még bolongnai mártásba keverni dúsításnak; én amikor bolognait vagy milánóit vagy pl paradicsomlevest főzők, abba mindig reszelek répát, mert sokkal finomabb, teltebb íze van tőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!