Pontosabban arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnék olyan sültkrumplit csinálni, amelyik belül puha, kívül kicsit ropogós, és persze nem tocsog az olajban... Leggyakrabban mirelit hasábburgonyával próbálkozom, de az vagy nagyon kemény lesz vagy nyers, és nagyon sok olajfelesleg marad rajta. Akkor gondoltam hogy biztos a mirelit cuccal van a gáz mert hát azok nem csúcsminőségűek, ezért próbáltam általam pucolt, csíkozott krumplival, és hát hasonló lett mint az előbbi. Ekkor arra a következtetésre jutottam hogy valamit én csinálok rosszul, és remélem van valakinek valami tuti trükkje az itt taglalt problémámra.
2013. szept. 30. 12:32
1/8 anonim válasza:
Vágd vastagabbra a krumplit,majd főzd meg sós vízben,de teljesen,utána,nagyon kicsi olajban süsd ki,kívülről szép aranybarna lesz,belülről pedig puha.
2013. szept. 30. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Tudok egy nagyon finom elkészítési módot:
1) Sós vízben nagyjából megfőzöm a megpucolt krumplit.
2) Lecsepegtem (ez azért is fontos hogy ne csapkodjon az olaj)
3) Forró olajban szép pirosra sütöm.
Annyira finom tud lenni :) Kívül ropog, belül puha és finom sós.
2013. szept. 30. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Így-így,nekem kimaradt egy"ne".Ne teljesen főzd meg.
2013. szept. 30. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Nem főzöm a burgonyát : Ez a modszer friss burgonyával müködik : Belgák sütik így ..
Hasábokra vágom : bő forró olajba teszem csak félig sütőm ki : Majd papír törlőre buritom : addig kisütök minden mást : kb 10perc : Majd vissza teszem a burgonyát a bő fórró olajba: Kivül piros ,és ropogos lesz belül puha:
2013. szept. 30. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Én is a pörkölt mellé köretként tálalt főtt krumpli ha kimarad, azt szoktam forró zsírban kisütni, és akkor olyan finom, mint ahogyan írod.
Egyébként a vendéglőkben alkalmazzák ezt a módit: reggel lefőznek egy adag krumplit, ha pörkölt, vagy tokány stb. étel mellé kérik a főtt krumplit, akkor már kész, ha frissen sültet kérnek sült-krumplival, akkor sütik meg így a főtt krumplit. Tökéletes!!!!
2013. szept. 30. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Vegyél sárga színű burgonyát, mostanában azt veszem és abból finom sült krumpli lesz. Pucold le, mosd meg egészben és konyharuhában itasd le, majd vág egyforma hasábokra, tegyél egy tepsibe sütőpapírt és önts bele egy kanál olajat, dobd rá a felszeletelt burgonyát, keverd el az olajban és süsd meg a sütőben, közepes lángon szoktam sütni, kb fél-háromnegyed óra alatt készen van, egyszer keverd meg , hogy minden oldalaj piruljon. Kívül ropogós, belül puha. (Persze ha nem sütöd túl)
2013. szept. 30. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Még annyit, hogyha megsült, akkor tegyél a tepsi egyik oldala alá valamit, hogy kissé megemelkedjen, húzd felülre a krumplit, hogy az a kicsi olaj is lecsurogjon alóla. Így sütve nem tocsog az olajban a sült krumpli.
2013. szept. 30. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat, jól hangzik mindegyik, és sokkal egyszerűbbek mint gondoltam...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!