Paprikát felkarikázva érdemes eltenni fagyasztóba?
Én azt ajánlom, hogy a fagyasztásra szánt paprikát ne karikára vágd, hanem hosszában szeletekre. én azt tapasztaltam, hogy a karikára vágottról sokkal inkább lepöndörödik a héja,mint a szeletről.
minket legalábbis zavar, ha a paprika héja különválik.
a paradicsomról is mindig lehúzom. azt egészben fagyasztom
egy tálcára téve, majd kőkeményen bezacskózom. felhasználáskor forró csapvíz alá téve egy mozdulattal kibújik a "bőréből", és pár percnyi állás után lehet kockára vágni.
hosszú évek óta csakis fagyasztott paprikát-paradicsomot használok lecsónak, pörköltekbe, levesekbe, nekem jobban ízlik, mint az üvegbe eltett.szinte ugyanolyan, mint a friss.
És való igaz, hogy rendesen megérett húsos paprikát és édes paradicsomot érdemes eltenni. most még lehet kapni, szóval bátran tegyél el a fagyóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!