Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Paprikát felkarikázva érdemes...

Paprikát felkarikázva érdemes eltenni fagyasztóba?

Figyelt kérdés
Lecsóba gondoltam, hogy később felhasználnám. Csak nem tudom nem változna-e meg ettől az íze vagy valami más?
2013. szept. 17. 14:42
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha lecsóba teszed akkor nyugodtan, ahhoz én is fagyasztottam már paprikát, sőt paradicsomot is. Mivel a lecsóban úgyis eléggé puhára fő, így nem számít ha fagyasztva van előtte. Nálam nem volt lényeges különbség, sokkal finomabb volt a nyáron fagyasztott napon érett paprikából, mint a télen vehető üvegházi zöldségekből. :)
2013. szept. 17. 14:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Én azt ajánlom, hogy a fagyasztásra szánt paprikát ne karikára vágd, hanem hosszában szeletekre. én azt tapasztaltam, hogy a karikára vágottról sokkal inkább lepöndörödik a héja,mint a szeletről.

minket legalábbis zavar, ha a paprika héja különválik.

a paradicsomról is mindig lehúzom. azt egészben fagyasztom

egy tálcára téve, majd kőkeményen bezacskózom. felhasználáskor forró csapvíz alá téve egy mozdulattal kibújik a "bőréből", és pár percnyi állás után lehet kockára vágni.

hosszú évek óta csakis fagyasztott paprikát-paradicsomot használok lecsónak, pörköltekbe, levesekbe, nekem jobban ízlik, mint az üvegbe eltett.szinte ugyanolyan, mint a friss.

És való igaz, hogy rendesen megérett húsos paprikát és édes paradicsomot érdemes eltenni. most még lehet kapni, szóval bátran tegyél el a fagyóba.

2013. szept. 19. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!