Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan érdemes ízesíteni a...

Hogyan érdemes ízesíteni a brokkolit?

Figyelt kérdés
Egészséges életmódot élek de a brokkolit alig birom lenyomni a torkomon:(.Szóval hogyan ízesítsem egészségesen?
2013. aug. 9. 16:00
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

fokhagyma,vöröshagyma,só,bors

ezek elveszik a vad ízét

2013. aug. 9. 16:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm hát az íze alapján nem akartam társítani a hagymához de megpróbálom köszi!
2013. aug. 9. 16:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok.

Brokkolikrémlevest csináltál már?

nagyon finom!!

2013. aug. 9. 16:08
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Vagy csőben sült brokkolit! :) Az is nagyon finom!
2013. aug. 9. 16:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Sós, fokhagymás vízben főzd puhára.

A sütés, elkészítés során borssal, szerecsendióval ízesítsd. A füstölt ízek is nagyon jól mennek hozzá (pl. füstölt sajt vagy sonka); illetve bármilyen szalonna-sonkaféle, sajtokból az ementálitól a parmezánon át a mozzarelláig mindennel finom.

Készíthetsz simán egy tepsiben brokkolit sok fokhagymával, tejföllel leöntve és rengeteg sajttal megszórva. Lehet belőle brokkolikrémleves, rakottas, csőben sült, szezámmagosan kiránthatod, tölthetsz vele húsokat, készíthetsz belőle pennét...

2013. aug. 9. 16:30
 6/8 anonim ***** válasza:
A brokkoli szerintem sokkal enyhébb,mint a karfiol,én inkább brokkolit szoktam főzni.A hagymát és a fokhagymát én alapból nem szeretem és a pörköltes-pirospaprikás dolgokat se.A brokkoli meghámozott szárából és egy.két rózsájából brokkolikrémlevest készítek,a fűszer csak só-bors,ill. egy leveskocka,majd tejfölös habarás,utána összeturmixolom.Szerintem nagyon jó.Egyéb zöld dolgokat is lehet bele tenni,pld.spenótlevél,vagy petrezselyemzöld.A rózsáit felaprítom,olajban közepes tűznél,megsózva, teflon serpenyőben fedő nélkül elkezdem párolni,majd,ha már nincs alatta semmi víz,kevés tejet vagy tejszínt teszek alá,fedőt rá. Pár perc múlva belenyomok 2 tömlős sonkás ízesítésű krémsajtot, addig kevergetem,mig elolvad, közben kevés borsot teszek rá,és kb 1 dl. tejszínt. Ez így egy mártás lesz,amit sokféleképpen felhasználhatsz: penne vagy orsó tésztára mártásnak,rakott krumpli közé,rántott hús vagy sajt stb mellé mártogatósnak. Próbáld ki,szerintem ez így elég jó.Soha más fűszert nem használok hozzá,nem szükséges szetrintem
2013. aug. 9. 17:00
 7/8 anonim ***** válasza:
47%
Ha nem szereted a brokkolit, akkor nem érdemes eröltetni, semmi olyan összetevöje nincs, ami nem helyettesíthetö m´sa zöldségfélével.
2013. aug. 9. 17:11
 8/8 anonim válasza:
curry?
2013. aug. 11. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!