Hogyan kell jól, (értelmesen) használni a nátrium benzoátot?
Tudom,nem kell mindent elhinni amit a net-en olvasunk,de most mégis kérdezném a konyha-tudorokat.Most a boltokban nem lehet kapni Na benzoátot,elkezdtem utána kutakodni.Azt olvasom,hogy a baktériumok szaporodását gátolja savas közegben fejti ki,vagyis bele kell keverni a befőttbe,lekvárba stb.
Evvel szemben mi sok éve két cellofán közé hintünk egy keveset belőle és legumizzuk,vagy csavaros tetővel zárjuk.
Megvoltunk győződve,hogy mi aztán vigyázunk az egészségre ,nem keverünk semmi vegyszert a lekvárba,nem hintünk a tetejére semmit ,amit aztán felbontáskor lekvárral együtt ledobunk róla,mégis eláll.
Lehet,hogy nem celofán közé tett nátrium benzoát miatt áll el a befőtt,hanem azért mert gondosan,forró vízzel van elmosva az üveg,és kínosan ügyelünk a tisztaságra a befőzés közben?
Tudja valaki a választ?
Én soha nem teszek semmibe sem tartósítószert, csak nagyon tisztán dolgozom és nem romlik meg semmi sem.
A celfoánok közé tett tartósítószernek semmi értelme, mert nem tudja kifejteni a hatását, nyugodtan elhagyhatod.
Köszönöm a választ.Én is ezért bizonytalanodtam el,mert a cellofán közötti szer olyan mint a fagyinyalás ablaküvegen át.
Még vissza van az idén a bicske lekvár,savanyúság.
Néhány üvegnél elhagyjuk,és ha úgy is jó lesz akkor örökre elfelejtjük a vegyszerezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!