Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tojások héján az apró...

A tojások héján az apró szennyeződések általában mik? Ilyen rászáradt kis darabok. Az ugye nem fekália? Ha igen, titeket nem zavar, hogy úgy nyúltok hozzá?

Figyelt kérdés
Mellékes kérdés, de az, hogy a tojáshéj pöttyös vagy sem, az ugye nem befolyásolja a minőségét?
2013. aug. 11. 13:32
1 2
 11/15 anonim válasza:
0%
drága sziveim...mit gondoltok?amit a boltba megveszel tojás az tisztán makulátlanul jön ki a tyúkból?és tisztán is szedik össze???azt is megmossák illetve lefertőtlenítik...attól hogy megmossák nem romlik meg csak csökken az eltarthatósága ami ha jól tudom így 21ről 16 napra változik...(egy hozzá értő ember)
2013. aug. 26. 20:03
 12/15 anonim ***** válasza:
46%
Nos, kedves "hozzáértő ember", történeteen dolgoztam tojásfarmon. (Németországban.) Elmondhatom, hogy a schmutzig tojást teljesen külön kezeltük. Ami csak enyhén volt szennyezett, azt megmosták ugyan, de nem a boltba ment, hanem tápszergyárba, ami pedig nem érte meg a vesződséget, az a disznók vájújába került.
2013. aug. 27. 09:19
 13/15 anonim válasza:
0%
lényegtelen...de ami boltba megy tojás azt is megmossák és fertőtlenítik...képzeld csak "tojásüzemben" dolgozom :)
2013. aug. 27. 21:36
 14/15 anonim ***** válasza:
Nos, amit én tapasztaltam, az ennek a szöges ellentéte. Az istállókból begyűjtött tojás osztályozó szalagra került, (itt nyomta rá a pecsétet a gép) onnan a tálcázóra, majd a kész rakományt kocsira rakták, és ment a boltokba. Mint látod, egy huncut csepp víz nem került vele érintkezésbe.
2013. aug. 28. 08:45
 15/15 anonim válasza:
de le kell fertőtleníteni...anélkül nagyüzemből nem mehet ki tojás...
2013. aug. 29. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!