Felforrtak a befőttek, savanyúságok miért?
Nagyon meleg van az idén a szokásos eltevéshez.Sárgadinnyét soha nem szoktam eltenni, de a savanyúságokat igen. volt amikor megforrtak, de békén hagytam őket, ha kiforrták magukat, szépen leülepedett a zavaros lé. télig nyugodtan elvoltak.Amikor tiszta lett a lé, óvatosan átpakoltam, hogy le tudjam mosni a polcról a kiforrt levet. (csavaros üvegegek )
persze szaguk nem volt, szerintem nálatok is a sárgadinnye lehet "illatos".
Ma már ezekből okulva újságpapírt teszek az üvegek alá, amíg véglegesen le nem nyugszanak.
erjedés,ecetesedés...annak mondják
máskor több tartósítőt használj,vagy jobb minőségű vagy erősebb ecetet....vagy szimplán több ecetet...
Mert ugye ha savanyúlébe rakunk cukrot,ízesítésként..és belerakunk ecetet is akkor megindítja az ecetesedést ,mert a cukor táptalajt ad neki....ezért kell máskor több ecetet rakni bele vagy tartósítót....egyébként nekem is volt már ilyen....:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!