Az elsózott füstölt, főtt sonka sótartalmát lehet-e csökkenteni, hogy fogyasztható legyen?
Ki kell áztatni. Akár főzés után is.
Vagy ha elbír még főzést, akkor főzni kell még sima vízben.
Ha idő közben sósul a víz, akkor cseréld le róla a vizet sótlanra.
Áztasd egy-két órát, majd leöntve róla vizet, letörölgetve, minél előbb süsd meg szeletekben nagyon óvatosan. még egy főzést nem bír ki, atomjaira hullik a már gyárilag főtt sonka.
Így feltétként még használható lesz, vagy sajtos-sonkás-tejfölös tésztára, de darálva melegszendvicsnek, krumpliba tölteléknek jól hasznosítható.
Alaposan áztasd ki, cserélve rajta a vizet, legalább egy éjjel + holnap kb. délig minimum.
Majd vagy apróra vágod, vagy ledarálod, pici zsíron átforgatod, összekevered főtt rizzsel, fűszerekkel, és még jó lesz rakott kelnek.
A rizs és a tejföl, amit használsz hozzá (no meg előtte az áztatás) segít annyit, hogy kidobni ne kelljen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!