Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az elsózott füstölt, főtt...

Jjvvjj kérdése:

Az elsózott füstölt, főtt sonka sótartalmát lehet-e csökkenteni, hogy fogyasztható legyen?

Figyelt kérdés
2013. júl. 28. 08:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Ki kell áztatni. Akár főzés után is.

Vagy ha elbír még főzést, akkor főzni kell még sima vízben.

Ha idő közben sósul a víz, akkor cseréld le róla a vizet sótlanra.

2013. júl. 28. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Áztasd egy-két órát, majd leöntve róla vizet, letörölgetve, minél előbb süsd meg szeletekben nagyon óvatosan. még egy főzést nem bír ki, atomjaira hullik a már gyárilag főtt sonka.

Így feltétként még használható lesz, vagy sajtos-sonkás-tejfölös tésztára, de darálva melegszendvicsnek, krumpliba tölteléknek jól hasznosítható.

2013. júl. 28. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
főzd bele valamilyen tésztaszószba vagy levesbe - de a sütés is jó ötlet, főzni kizárt, hogy újra lehetne
2013. júl. 28. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Alaposan áztasd ki, cserélve rajta a vizet, legalább egy éjjel + holnap kb. délig minimum.

Majd vagy apróra vágod, vagy ledarálod, pici zsíron átforgatod, összekevered főtt rizzsel, fűszerekkel, és még jó lesz rakott kelnek.

A rizs és a tejföl, amit használsz hozzá (no meg előtte az áztatás) segít annyit, hogy kidobni ne kelljen!

2013. júl. 28. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!