A fött sonka melyik részét szereted a zsirosát vagy a húsosát?
Mindkettőt, de a tömény zsírosat nem, inkább azt a cupákos, húsközeli részét. A következőképp szoktam enni:
Pár szem burgonyát összenyomok villával, teszek rá 1 kanál zsiradékot (néha van valami szalonnazsír, vagy sült hús visszamaradt zsírja, fasírtzsír pedig mindig, a fasírtot zsírban készítjük, és aztán a zsírja a legjobb alapanyag lesz télen almás zsíroskenyérnek, nyáron meg csípős paprikás-paradicsomos zsíroskenyérnek...), 1-2 főtt tojás sárgáját belenyomom a krumpliba, sózom, majd a sonka cupákos részét is úgy-ahogy belenyomom. Mellé pedig a színhúst eszem, egy kis kovászos vagy csemege uborkával (lehetőleg csípőssel). A tojás fehérjét nem szeretem, de ilyenkor összegyűlik nálunk az egész család, nővérem meg az egyik fia meg csak a fehérjét eszi meg, úgyhogy cserélgetjük a tojás alkatrészeit :)
Hétfőre meg szendvics készül: házi kenyér, vaj, egy szelet sonka, egy szelet sajt, 1-2 karika főtt tojás és egy fél uborka. Ezt, sütit és tojást kapnak a locsolók, bár hála istennek mára már csak a rokonok jönnek locsolni. Mi, lányok, nők, sokkal jobban unjuk ezt a hagyományt, mint a fiúk, férfiak, ezt elhihetitek :) Főleg amikor bátyám meg egyik sógorom a szódásüveggel akar meglepni...
Amikor még iskolás voltam, húsvét után néhány napig, amíg volt sonka (jó nagyot szoktunk főzni, néha kettőt is), mindig a fenti szendvicset vittem a suliba, csak uborka nélkül, vagy jól elrendezve az uborkával, mert az viszont a mai napi gyűlölöm, ha a kenyeret valami - bármi - eláztatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!