Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bodzalekvár tartósító nélkül...

Bodzalekvár tartósító nélkül eláll?

Figyelt kérdés
most végeztem 1,885 kg bodzabogyó lefejtésével a szárakról. Ebből lesz lekvár, almával vegyesen. Tavaly raktunk el cseresznyét, teljesen tartósító (és hozzáadott cukor) nélkül. Ehhez ugye cukor kell, mert túl savanyú, de ez eláll vajon tartósító nélkül? Cseresznyéből több fánk is van, így azt nem annyira féltettük, hogy ha megrmlik, de a bodzát összeszedni volt 2 óra, lefejteni meg több mint 4 óra. Fél 9-től fél 1-ig csináltam. Ezt már nem akarom úgy félvállról, mint a cseresznyét, hogy ha megromlik megy a cefrébe. Több kinlódás van vele. :D Mit javasoltok? Eláll vajon tartósító nélkül?
2013. júl. 21. 01:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha hűvösön tudod tárolni talán eláll
2013. júl. 21. 01:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Mi még soha nem tettünk tartósítót semmilyen lekvárba. Soha nincs baja egyiknek sem.
2013. júl. 21. 02:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Oké, akkor megpróbáljuk. Mi úgy szoktuk hogy forrón üvegekbe rakjuk, az üveget színültig szinte (0,5 cm marad) és fejrefordítjuk 5-10 percre, majd megy a száraz dunsztba 1-1,5 napig, utána a polcra.
2013. júl. 21. 05:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!