Hogyan kell sárgabarackot aszalni Hauser aszalógéppel?
Most kaptunk egy Hauser aszaló gépet. Izgatottan telepakoltuk megmosott,félbevágott sárgabarackkal. A használati utasítás szerint 20-30 órán keresztül kell aszalni. Kb 10 óra múlva a fele olyan volt mint a papír a másik fele pedig félig lédús. Beleharapva nagyon savanyú,már már ehetetlen, s színe pedig barna.
Segítsen akinek van ilyen gépe!!
Fogalmam sincs, az én aszalóm milyen márkájú, de nem hiszem, hogy az oly sokat számít.
Mivel meleg van, én speciel a napon kezdem aszalni és utána teszem be a gépbe, de persze nincs mindenkinek napos helye hozzá (amúgyis rizikós a lassabb aszalódás miatt). Géppel egyszerű, csak sárgabarack esetében roppant sokáig tart... Én inkább kisebbre vágom a darabokat, nekem még jobb is, ha kicsik lesznek, de nyilván nem mindenki van vele így. Ahogy más is írta, nem árt figyelni néha, hogy egyenletesen aszalódnak-e s pakolgatni, ha nem.
Az én barackjaim édesek mindenhogyan, frissen és aszalva is, ez a gyümölcstől függ (van savanyúra rohadás, de azt aszalóban nem nagyon tudja elérni egy alapból egészséges gyümölcs, ahhoz túl gyorsan történik a dehidratáció, épp ez a lényege).
A színe természetesen barna, a normálisan aszalt sárgabarack olyan, csak a kén használatával készült bolti sárga...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!