A Hauser BM-663 kenyérsütő gépem az utóbbi időben olyan kenyeret süt, aminek a felső oldala (teteje) be van horpadva, szinte a magassága feléig. Uj korában szépen sütött, ugyan olyan beállítással. Venni kell egy újat? De milyet?
Én is jártam így. Nem a kenyérsütő hibája. Nagyon sok időmbe került amíg rájöttem én is.
Pannon kenyérlisztet vettem, 10 kg-ot. Meg sem álmodtam, hogy a liszt nem jó. 6kg-ot használtam el, egy sem lett jó. Hőmérőt vettem, friss élesztő, só, stb...Két gépem is van, szóval el voltam keseredve de nagyon. Végül egyszer megláttam a "Nagyi titka" kenyérlisztet. Garantált minősége van és nem is drágább. Azóta minden kenyerem újra sikerül.
Egyébként elővettem a régi megmaradt lisztet. Vettem a gyógynövény boltban búzasikért. Abból kell a rossz minőségű liszthez keverni belőle és feljavítja, elfogadható lesz a kenyér.
Én 3,5dl tejjel készítem +1 evőkanál ecet, 1,5deka friss élesztő, 2dkg ráma, 1dkg cukor, 1dkg só, 45dkg liszt.
És a gépet ne cseréld le amíg a Nagyi-t ki nem próbálod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!