Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Teljeskiörlésű 100%-os rozsken...

Teljeskiörlésű 100%-os rozskenyeret akarok csinálni SÜTŐPORRAL kenyérsütő gépben, kétszer is nyers maradt a közepe, miért? Mit rontok el?

Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
azt, hogy 100 % tk lisztből nem lehet sütni, pláne nem kenyeret sütőporral...élesztő v kovász kell bele és min a fele legyen sima rozsliszt
2011. máj. 31. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
nem lehet, ahogy az előző írta.Nincs sikértartalma,nem áll össze. fele liszt 30% roszliszt és 20% teljeskiörlésű
2011. máj. 31. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100 %-osan teljes kiőrlésű rozskenyeret nem fogsz tudni csinálni, ha kevered fehér rozsliszttel és készítesz/szerzel rozskovászt, úgy már esélyesebb a dolog. sütőporral nem.
2011. máj. 31. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
A boltban kapni 100%-osat. Sajnos gombás megbetegedés miat csak sütőporral cinálhatom. Másképp nem lehet megoldani? Összeállni nagyon jól összeállt egyébként. Szép tömött finom kenyér let, csak a közepe nem sül át sose a gépben.
2011. jún. 1. 08:51
 5/9 anonim ***** válasza:

amit a boltban kapsz teljes kiőrlésűt az sem 100% tk liszt, minimum sikérrel van dúsítva, de valószínűbb, hogy sima rozsliszttel


az élesztő nem befolyásolja a gombás megbetegedések nagy részét, ez egy mítosz, legfeljebb akkor kell valakit masszív Candida-diétára fogni, ha gyomor- és bélrendszeri panaszai vannak a Candida túlszaporodás miatt


mindenesetre még két dolgot tehetsz a tésztáddal: tortillát sütsz belőle vagy sütőben cipókat

2011. jún. 1. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Még egyszer mondom a kenyér összeáll, sőt nagyon is összeáll, csak nem sül meg a közepe.


Azt is elmondom, hogy a boltokban 20,50 és 100% rozskenyeret lehet kapni, ez utóbbit általában csak rendelésre, de készítenek. Pl. Lipóti pékségben.


A gomba pedig mindig belső probléma.

2011. jún. 2. 07:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Én megértettem a problémádat :)

kenyérsütőben nekem sem sikerült, aztán átálltam a tepsiben sütésre. Bár én élesztővel készítem, de én is 100 % teljes kiőrlésűt használok. 2 hosszúkás cipót formálok, vízspriccet kap, majd elég hosszan sütöm, hogy a közepe is átsüljön. Ez a teljes kiőrlésű liszt sajátja, hogy teljesen más a jellege, mint a finomlisztnek. Igen, összeállni összeáll és a végén sokkal tömörebb is lesz. Ez van, de ha megnézed az előre csomagolt 3magvas vollkornbrotot, fél kilós és kb 6 vékony szelet van benne (T betűs hipermarketben pl lehet kapni), annak is nyers hatása van.

2011. jún. 5. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
És kenyérsütőben nem működik a vízspricC? Én fél adagot szoktam, az nem is olyan magas és vastag. Csak az elején spricceled, vagy folyamatosan?
2011. jún. 6. 09:43
 9/9 anonim ***** válasza:
folyamatosan, kb 6-8 percenként, de kenyérsütőben nem tudom, hogy működik.
2011. jún. 6. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!