Teljeskiörlésű 100%-os rozskenyeret akarok csinálni SÜTŐPORRAL kenyérsütő gépben, kétszer is nyers maradt a közepe, miért? Mit rontok el?
amit a boltban kapsz teljes kiőrlésűt az sem 100% tk liszt, minimum sikérrel van dúsítva, de valószínűbb, hogy sima rozsliszttel
az élesztő nem befolyásolja a gombás megbetegedések nagy részét, ez egy mítosz, legfeljebb akkor kell valakit masszív Candida-diétára fogni, ha gyomor- és bélrendszeri panaszai vannak a Candida túlszaporodás miatt
mindenesetre még két dolgot tehetsz a tésztáddal: tortillát sütsz belőle vagy sütőben cipókat
Még egyszer mondom a kenyér összeáll, sőt nagyon is összeáll, csak nem sül meg a közepe.
Azt is elmondom, hogy a boltokban 20,50 és 100% rozskenyeret lehet kapni, ez utóbbit általában csak rendelésre, de készítenek. Pl. Lipóti pékségben.
A gomba pedig mindig belső probléma.
Én megértettem a problémádat :)
kenyérsütőben nekem sem sikerült, aztán átálltam a tepsiben sütésre. Bár én élesztővel készítem, de én is 100 % teljes kiőrlésűt használok. 2 hosszúkás cipót formálok, vízspriccet kap, majd elég hosszan sütöm, hogy a közepe is átsüljön. Ez a teljes kiőrlésű liszt sajátja, hogy teljesen más a jellege, mint a finomlisztnek. Igen, összeállni összeáll és a végén sokkal tömörebb is lesz. Ez van, de ha megnézed az előre csomagolt 3magvas vollkornbrotot, fél kilós és kb 6 vékony szelet van benne (T betűs hipermarketben pl lehet kapni), annak is nyers hatása van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!