Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mikor "jó" a kovászos uborka?

Mikor "jó" a kovászos uborka?

Figyelt kérdés

Tegnap tettem el, az érdekelne, hogy pontosan miből látom, hogy már jó? 3 literes üvegben van, 2-3 napot mondtak rá.

Illetve árt-e neki, ha tegnap éjjelre elfelejtettem bevinni és kint volt az erkélyen? Napközben oda süt leginkább a nap és ottmaradt véletlen.

2013. júl. 17. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:
A színe elkezd változni a vízé is meg az uborkáé is.3-4 nap míg megérik, én is az erkélyen tartom, nem szoktam behozni csak ha nagyon durván lehűl az idő éjszaka.Tűző nap nem feltétlenül jó neki, nem konkrétan a napot szereti, hanem ameleget.Tehát semmi baj, a árnyékban van:)3 nap múlva kóstold meg nyugodtan és ha úgy érzed hagyd még kint egy napot, de szerintem 3 nap elég neki:)
2013. júl. 17. 11:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Semmi baja nem lesz attól, hogy kint maradt az éjjel.ha már a leve kezd úgymond "bebuggyanni", vagyis kezd opálosan fehér lenni, az uborkák kezdenek sárgulni, a tetején a kenyér mellet zizegő buborékok jönnek, akkor már kezd érni.

most elég meleg van, ha tegnap tetted el, pénteken megkóstolhatod. ha kellően ízletes, akkor leszűröd a levét, az uborkákat leöblíted, majd kisebb üvegekbe vagy

műa. dobozba teszed. a leszűrt levet ráöntöd és mehet a hűtőbe.

2013. júl. 17. 11:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem tűző napon van, déltől kb. 6-ig süt rá a nap, amúgy árnyékos. Itt nincs az a nagy meleg sem, külföldön élek, 25-28 fokok vannak, néha felhős. Így is elég a 3-4 nap?

2013. júl. 17. 11:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Elég, de ha mégsem elég savanyú, akkor is vedd ki a kenyeret 3. napon, én így szoktam, mert elég fura az íze, ha sokáig benne marad.
2013. júl. 17. 12:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor lehet, hogy nem elég a 3 nap, de vasárnapra már biztos jó lesz. éjjelre akkor azért vidd be, mert biztosan hűvösebb van , mint itthon.

Én nem szoktam kivenni a kenyeret, ha öt napig érleltem sem, semmi baját nem éreztem. igaz ez augusztusban szokott lenni, amikor már vinni kell a nap után, és éjjelre be kell hozni.

2013. júl. 17. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!