Mikor "jó" a kovászos uborka?
Tegnap tettem el, az érdekelne, hogy pontosan miből látom, hogy már jó? 3 literes üvegben van, 2-3 napot mondtak rá.
Illetve árt-e neki, ha tegnap éjjelre elfelejtettem bevinni és kint volt az erkélyen? Napközben oda süt leginkább a nap és ottmaradt véletlen.
Semmi baja nem lesz attól, hogy kint maradt az éjjel.ha már a leve kezd úgymond "bebuggyanni", vagyis kezd opálosan fehér lenni, az uborkák kezdenek sárgulni, a tetején a kenyér mellet zizegő buborékok jönnek, akkor már kezd érni.
most elég meleg van, ha tegnap tetted el, pénteken megkóstolhatod. ha kellően ízletes, akkor leszűröd a levét, az uborkákat leöblíted, majd kisebb üvegekbe vagy
műa. dobozba teszed. a leszűrt levet ráöntöd és mehet a hűtőbe.
Köszi!
Nem tűző napon van, déltől kb. 6-ig süt rá a nap, amúgy árnyékos. Itt nincs az a nagy meleg sem, külföldön élek, 25-28 fokok vannak, néha felhős. Így is elég a 3-4 nap?
Akkor lehet, hogy nem elég a 3 nap, de vasárnapra már biztos jó lesz. éjjelre akkor azért vidd be, mert biztosan hűvösebb van , mint itthon.
Én nem szoktam kivenni a kenyeret, ha öt napig érleltem sem, semmi baját nem éreztem. igaz ez augusztusban szokott lenni, amikor már vinni kell a nap után, és éjjelre be kell hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!