Hogyan olvasszam fel a csokit?
A recept így írja: "Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal."
Ez pontosan mit jelent? Mikróban vagy gáztűzhelyen kell? Ha tűzhelyen, akkor milyen edényben?
Legjobban úgy lehetne, hogy egy lábasba teszel vizet, felteszed főzni, ráteszel egy fém tálat, abba a csoki a vajjal, gőz fölött összeolvasztod.
Ha ezt így nem akarod, akkor vastagaljú lábasban felolvasztod kis lángon a vajat, bele a csokit, és lassan olvasztva, gyorsan kevergetve olvasztod tovább.
Mikor korábban csokiszószt csináltam kakaópor + cukor + margarin kombóval, akkor úgy csináltam, hogy kis lábosba tettem bele mindet egyszerre és kevergetve szépen összeolvadt. Ezt meglehetne most csinálni csoki + margarinnal ugyan így?
A vízzel nem szeretnék vacakolni, annyira még nem vagyok benne ebben a témában, nem akarom elrontani..
Gőz fölött kevésbé van lehetőséged elrontani, mert nem tud leégni.
Közvetlen lángon viszont annál könnyebben.
Ha mégis úgy csinálod, akkor ahogy írtam, előbb a vajat olvaszd.
Én mikróban szoktam felolvasztani együtt a vajat a darabokra tört csokival, vagy pedig külön a vajat és utána szórom bele a csokidarabokat.
Régen én is gőz felett csináltam, de utáltam előszedni lábast, megvárni míg felforr a víz stb.
Viszont, ha biztosra akarsz menni és félsz, hogy megég a mikróban, akkor csináld gőz felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!