Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan olvasszam fel a csokit?

Hogyan olvasszam fel a csokit?

Figyelt kérdés

A recept így írja: "Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal."

Ez pontosan mit jelent? Mikróban vagy gáztűzhelyen kell? Ha tűzhelyen, akkor milyen edényben?

2013. júl. 10. 17:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Legjobban úgy lehetne, hogy egy lábasba teszel vizet, felteszed főzni, ráteszel egy fém tálat, abba a csoki a vajjal, gőz fölött összeolvasztod.

Ha ezt így nem akarod, akkor vastagaljú lábasban felolvasztod kis lángon a vajat, bele a csokit, és lassan olvasztva, gyorsan kevergetve olvasztod tovább.

2013. júl. 10. 17:27
 2/14 anonim ***** válasza:
nincs mit hozzá fűzni:) az 1.leírta:)
2013. júl. 10. 17:29
 3/14 A kérdező kommentje:

Mikor korábban csokiszószt csináltam kakaópor + cukor + margarin kombóval, akkor úgy csináltam, hogy kis lábosba tettem bele mindet egyszerre és kevergetve szépen összeolvadt. Ezt meglehetne most csinálni csoki + margarinnal ugyan így?

A vízzel nem szeretnék vacakolni, annyira még nem vagyok benne ebben a témában, nem akarom elrontani..

2013. júl. 10. 17:29
 4/14 anonim ***** válasza:
18%
Teheted tűzön egy kis olajba is az összetördelt csokit, de vedd le, amint megolvadt a csoki, hamar meg tud égni.
2013. júl. 10. 17:30
 5/14 anonim ***** válasza:

Gőz fölött kevésbé van lehetőséged elrontani, mert nem tud leégni.

Közvetlen lángon viszont annál könnyebben.

Ha mégis úgy csinálod, akkor ahogy írtam, előbb a vajat olvaszd.

2013. júl. 10. 17:31
 6/14 A kérdező kommentje:
Na jó megpróbálom. Aztán maximum elszúrom, de hát tapasztalat... :D
2013. júl. 10. 17:34
 7/14 A kérdező kommentje:
Amúgy Brownie-t akarok sütni.
2013. júl. 10. 17:34
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
pedig jobban jársz,ha vízgőz felett olvasztod,mert így biztos nem fog leégni a csoki
2013. júl. 10. 17:43
 9/14 anonim ***** válasza:

Én mikróban szoktam felolvasztani együtt a vajat a darabokra tört csokival, vagy pedig külön a vajat és utána szórom bele a csokidarabokat.

Régen én is gőz felett csináltam, de utáltam előszedni lábast, megvárni míg felforr a víz stb.

Viszont, ha biztosra akarsz menni és félsz, hogy megég a mikróban, akkor csináld gőz felett.

2013. júl. 10. 17:52
 10/14 A kérdező kommentje:
Gőz felett biztos nem fogom, ilyet még nem csináltam... valószínűbb, hogy így rontanám el..
2013. júl. 10. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!