Igaz-e, hogy a vöröshagyma nem csípi a szemet pucolás közben, ha vizet veszel a szádba? Ha igen, mi az oka?
Figyelt kérdés
2009. okt. 12. 12:54
1/6 anonim válasza:
Hát én már próbáltam, evvel csak az a gond,hogy ha több hagymát pucolsz lehetetlen addig a szádba tartani, és egyébként nekem még így is csípett, könnyezett a szemem,de nem annyira mint víz nélkül..
2/6 anonim válasza:
Szerintem az ok az, hogy máshogy veszel levegöt, ha a viz a szádban van.
De mellette nem árt, ha kinyitod az ablakot is.
3/6 anonim válasza:
Íme egy másik (rém egyszerű) trükk, hogy ne csípjen a hagyma pucolás-darabolás közben: tessék leülni a székre!
Ugyanis a hagyma illóolajai felfelé szállnak, ami- ha álló helyzetben vagyunk,- akkor egyenesen a szemünkbe megy. Ha leülünk, és megpróbálunk viszonylag nagyobb kartávolságban dolgozni, akkor kevésbé megy a szemünkbe az illóolaj.
Mi anno ezt tanultuk a főzőtanfolyamon, én a mai napig is ezt a trükköt alkalmazom, és nálam bevált.
4/6 anonim válasza:
Hát én azt nemtudom ,de ha hideg vízbe teszed apucolt hagymát kb.10percre ,akkor sem csíp.:)
5/6 anonim válasza:
Meg egyébként az orrban lévő nyálkahártyán szívódik fel, csak nem az orrod csípi, hanem a szemed. A azádon vegyél levegőt, ne az orrodon.
6/6 anonim válasza:
nekem bejött. én mindig így pucolom a hagymát. a sokat pucolok, akkor mindig lenyelem a vizet, majd újat veszek a számba. Én arra gondoltam hogy ott bent elzár a víz és a tele száj könnycsatornát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!