Jénai edényben lehet a tűzhelyen melegíteni az ételt?
Persze, hogy lehet!!!
Ha a lángot meggyújtottad, tegyél rá egy lángelosztót, és vedd teljesen takarékra! Még így amikor hideg, akkor tedd rá a jénait, és először csak egy picit vedd fentebb a lángot, majd ahogy melegszik az edény, fokozatosan tudod növelni. Semmi baj nem lesz!!!
Amíg melegszik a kaja, végy elő egy egész marék tiszta konyharuhát, (kb. 3-5 cm vastagságban) tedd az asztal közepére. Amikor a lángról leszedted a forró jénait, erre a kupac konyharuhára tedd. Rögtön átveszi a jénai melegét, és nem fog szétcsattani, nem fog szétfolyni a kajád.
A balesetek olyankor fordulnak elő, ha a melegítés során nem fokozatosan adod rá a hőt, és amikor levetted a lángról, sokan pl. ugyanarra a fém "lábas alávalóra" teszik rá, mint akármelyik másik forró edényt. Márpedig a forró jénai ha hideg fémmel találkozik, nem bírja a kiképzést, és megadja magát. A konyharuha felfogja a hőt, nem csattan el az edényed!!!
Szivesen!
Rendszeresen főzök lángon jénaiban, eddig ez a módi bevált. Igaz, hogy cca 40 évvel ezelőtt én is idősebbtől tanultam, bátran merem ajánlani másoknak is. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!